muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El Teatre del Mar presenta a l'Espai Mallorca de Barcelona la seva col·lecció de texts dramàtics


L'Espai Mallora de Barcelona acollí aquest passat dijous la presentació de la col·lecció Teatre del Mar amb dos volums sobre els muntatges teatrals Historia (es) i Macbeth. Ambdues peces foren produïdes pel Teatre Principal i Iguana Teatre. Documenta Balear edita ambdós toms, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, el Govern i la fundació sa Nostra.

La presentació a l'Espai Mallorca comptà amb Ricard Salvat, catedràtic i director d'escena i Joan Mas i Vives, president de la Fundació Teatre del Mar i catedràtic de filologia de la UIB. El primer reclamà la necessitat d'organitzar «una setmana del teatre mallorquí a Barcelona perquè els barcelonins aprenguin lliçons d'humilitat». De la seva banda, Joan Mas i Vives explicà que els llibres presentats «reflecteixen el que fou l'espectacle en la seva totalitat, mostrant també els aspectes tècnics».

Els volums de la col·lecció contenen el text de l'obra conjuntament amb la fitxa tècnica, fotografies dels muntatges, un compendi de crítiques a l'espectacle i una introducció per part del director i un expert. A l'acte de Barcelona, també assistiren el director insular de Cultura, Guillem Ginard, el delegat de Teatre de les Illes Balears, Jaume Caldentey, el diretor de la Fundació Teatre del Mar, Carles Molinet, i el vicepresident, Jaume Mercè.

Historia (es) de Joan Carles Bellviure fou la sorpresa del festival de Sitges de 2003. És un espectacle que explica les vivències vitals i quotidianes de gent mallorquina. Quant a Macbeth, fou una adaptació de Pere Fullana del clàssic de Shakespeare amb la companyia Iguana teatre. S'estrenà el 2002 al Teatre del Mar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris