muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Universitat i Consell de Mallorca subvencionen un viatge a l'Alguer

50 universitaris aniran a Sardenya amb el programa Universitat Oberta

Un viatge a l'Alguer (Sardenya), amb l'objectiu que els estudiants de la Universitat de les Illes Balears (UIB) estableixin llaços culturals, és una de les activitats formatives i culturals més destacades del segon quadrimestre del programa Universitat Oberta d'aquesta institució. La vicerectora de Promoció Cultural de la UIB, Francesca Lladó, va presentar les activitats del Conveni, acompanyada del director insular de Cultura del Consell de Mallorca, Guillem Ginard, i la directora del Servei d'Activitats Culturals de la Universitat, Bàrbara Obrador.

El viatge a l'Alguer, tindrà lloc entre el 24 i 28 de març, i constarà de diversos itineraris perquè els alumnes puguin comprovar les similituds culturals entre les Balears i Sardenya. El cost d'aquest viatge, del qual s'oferta un màxim de 50 places, serà tan sols de 100 euros, ja que la resta està subvencionada pel Consell de Mallorca, que aporta 49.000 euros per finançar les activitats culturals del segon quadrimestre de la UIB. Per accedir-hi, es tindrà en compte l'expedient dels candidats.

A més, la vicerectora de Projecció Cultural, Francesca Lladó, va remarcar que la UIB ha iniciat una línia de col·laboració amb el Consell de Mallorca per realitzar congressos d'història i patrimoni. Una mostra d'aquesta col·laboració serà l'exposició dedicada a la Bauhaus, que es podrà veure al centre cultural de la Misericòrdia del 10 de març al 10 d'abril i que fa un repàs audiovisual de la històrica escola de pensament alemanya, complementat amb expositors, maquetes, dibuixos i imatges. Lladó també va afirmar que el 24 de febrer s'investirà com a doctor honoris causa de la UIB el poeta Josep Palau i Fabre, al qual li retran homenatge amb una exposició sobre la seva obra a l'edifici del campus Guillem Cifre de Colonya.

La Universitat Oberta ofereix, així mateix, dos tallers, un centrat en el món de la infografia i un altre en el de la fotografia, i nou cursos dedicats a la dona, la infantesa, el cine, amb el cicle «CinemaCampus». També hi haurà uns molt especials Recorreguts Musicals i per la naturalesa, entre altres temes, que es desenvoluparan entre febrer i juny i que els estudiants podran justificar com a crèdits de lliure configuració. A més, hi haurà nou cursos gratuïts de la UIB. Aquests se centraran en aspectes culturals i artístics, problemes políticosocials, psicologia i pedagogia i problemes infantils.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris