algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Acord per salvar el terrat de les Caputxines

Les nombroses goteres afecten el terra i perjudiquen també el betlem monumental declarat BIC

81994

Joan Mas, Dolça Mulet i Aina Pascual.


L'ala nord del convent de les Caputxines presenta un greu problema de goteres. La teulada superior del convent data de principis del segle XVIII. Des de llavors ençà les reparacions s'han anat fent teula a teula sempre que una fallava. Però fa més de vint anys que els picapedrers dels convents han deixat de visitar-los. I des de llavors ençà ha plogut molt. Tant que les teules del convent de les Caputxines no han pogut suportar-ho i han dit prou, fet que ha provocat una gran quantitat de goteres. La situació seria greu per si sola, però hem de tenir en compte que just davall de les goteres hi ha el betlem monumental del convent. Que a més a més està declarat BIC.

Per posar solució a aquesta problemàtica, el Consell de Mallorca i el convent varen signar ahir un conveni per a la restauració de la coberta danyada. Les obres començaran el mes de març i duraran quatre mesos. El cost serà de 163.000 euros. Els picapedrers tendran una feina complicada. La teulada que s'ha de reparar només té accés per una estreta escala de caragol. Però els tècnics ja han inspeccionat el terreny i no hi ha d'haver problemes per restaurar la coberta.

L'estructura actual se salvarà, així com el 25% del material existent. La resta s'haurà de canviar, però es mantindrà la fesomia de l'indret. Fins al moment les peces del betlem, un dels més visitats de Mallorca, no han patit cap mena de dany. Les figures han estat tancades en armaris a posta o embolicades en plàstic.

Just al davall de la teulada es podran guanyar dues sales de molts de metres quadrats. Són les mateixes que ara ocupen una legió de ribelles de plàstic que emparen l'aigua que s'escola de les teulades. Joan Mas, director insular de Patrimoni Històric, explicà que «aquesta recuperació de les teulades permetrà no tan sols protegir el convent, sinó també el betlem, un bé essencial». La comissaria del museu, Aina Pascual, va dir que «gràcies a aquest conveni podrem donar a conèixer el nostre patrimoni en el futur, perquè l'obra permetrà preservar el convent i el betlem durant segles».

La superiora del convent, sor Aina Mateu, va explicar que «el convent data del 1668, i aquesta coberta és una mica posterior. De llavors ençà ha plogut molt i sense el Consell no podríem recuperar aquesta teulada i protegir aquest patrimoni, que no és de les monges, sinó de tots els mallorquins que es poden beneficiar visitant el nostre centre». La consellera Mulet també va mostrar la seva satisfacció per la futura recoperació de la coberta «perquè nosaltres sempre estarem amb el patrimoni mallorquí i molt especialment amb aquest betlem de les Caputxines».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris