nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

La UIB celebra amb diversos actes el X aniversari de la creació de l'Institut Joan Lluís Vives

La vintena d'universitats es reuniran a València

Una delegació de la Universitat de les Illes Balears (UIB), encapçalada pel seu rector, Avel·lí Blasco, participa avui a la localitat valenciana de Morella en els actes commemoratius del desè aniversari de la posada en marxa de l'Institut Joan Lluís Vives.

En aquest organisme hi participen una vintena d'universitats de Catalunya, el sud de França, Comunitat Valenciana i Andorra, a més de la de les Balears.

Segons ha informat la UIB, està previst que els vint rectors es reuneixin en el marc del Consell general de l'Institut, òrgan màxim de govern.

Posteriorment, presidiran els actes de celebració, als quals hi assistiran un centenar de convidats. A més de Blasco, la delegació balear estarà formada per l'exrector de la UIB, Llorenç Huguet i el vicerector d'Estudiants, Joan Antoni Mesquida.

Durant la cerimònia, es realitzarà un recordatori especial de l'exrector de la Universitat balear, Nadal Batle, qui va ser un dels fundadors d'aquest Institut.

L'acte de constitució d'aquesta entitat es va firmar a Morella el 28 d'octubre de 1994 i el van subscriure rectors de 13 universitats. L'objectiu és potenciar les relacions entre aquests centres educatius a fi de coordinar la docència, la investigació i les activitats culturals, així com per descomptat potenciar la llengua catalana a l'ensenyança.

Entre els actes hi ha una conferència d'Enric Froment, president de l'Associació Europea d'Universitats i rector de la Universitat de Lió II.

També hi haurà diversos parlaments, entre ells el de la presidenta de l'Institut Joan Lluís i Vives i rectora de la Universitat Ramon Llull, Esther Giménez-Salinas.

Així mateix, també destaca la representació teatral de l'obra Mono sapiens de Tian Gombau, basat en Informe per a una acadèmia de Franz Kafka, a càrrec de la companyia El Teatre de l'Home Dibuixat, i com no una visita turística a diferents indrets de la localitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris