algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Balears participa fins passat demà a la fira Expolangues 2005 de París

El Govern hi té un expositor propi amb material divers sobre el català

J.N.Palma.
El Govern de les Illes Balears participa fins passat demà a la fira Expolangues 2005 que es du a terme al centre de convencions de Porte de Versailles de París. Un esdeveniment que sota el lema Les llengües del món, el món de les llengües reuneix quasi dos-cents expositors i té com a objectiu la promoció de les llengües de les cultures minoritàries i la defensa del plurilinguisme. La fira arriba enguany a la 22a edició i té Polònia com a país convidat d'honor.

Les Balears hi disposen d'un estand propi, ubicat just al costat del de l'Institut Ramon Llull. En ell s'hi troba material divers i publicacions editades per la Direcció General de Política Lingüística i el Cofuc adreçades a donar a conèixer la llengua pòpia així com per aprofundir en el seu coneixement.

Avui està previst que arribin a París els representants de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) encapçalat per l'escriptor Gabriel Janer Manila. Des d'ahir són a la fira l'assessor de l'esmentat institut, Sebastià Alzamora, i el director general de Política Lingüística del Govern, Miquel Melià.

Entre el material que es pot trobar a l'expositor de les Balears hi ha des de calendaris i punts de llibre de la campanya Deixa-hi la teva empremta a exemplars del còmic Esquitx o DVD, CD, Cd-Rom amb informació diversa sobre el butlletí del diccionari de la llengua catalana a cura de Pilar Pera, Dietaris d'Antoni Maria Alcover, el DVD del documentaViatge de paraules...

També inclou exemplars de mostra de volums com ara un Recull de gentilicis de M. Magdalena Ramon i Carolina Rigo, el text deMarc europeu comú de referència per les llengües: aprendre, ensenyar evaluar... o un exemplar de Diccionari català-Valencià-Balear.

Es tracta d'un esdeveniment obert al públic però centrat en els docents, lingüistes, estudiants, investigadors... En ell es pot trobar informació sobre diversitat lingüística, l'evolució de les llengües, tècniques d'ensenyança, de traducció...

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris