algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

L'arxiduc patia acromegalia, un mal que marcà la seva personalitat

El doctor Sevilla parlà de la salut de Lluís Salvador

J.N.Palma.
Can Campaner acollí ahir la conferència del doctor José María Sevilla Marcos Ensayo biológico sobre el archiduque Luis Salvador. En ella es posaren en relleu determinats aspectes relatius a la salut d'aquest personatge històric que aportaren nova llum per aprofundir en el seu aspecte físic i en determinats comportaments. S'ha de destacar que fins ara no s'havia realitzat cap estudi mèdic sobre l'arxiduc que dugués a aquesta conclusió, d'aquí la novetat de la investigació.

D'acord amb el doctor Sevilla, Lluís Salvador d'Àustria patia d'acromegalia. «Una malaltia que condicionà profundament la seva actitud davant la vida... atès que la seva personalitat en bona part és la seva malaltia».

És un mal crònic que povoca deformacions físiques com ara creixement de mans i peus, creixement exagerat del crani, del pèl, l'increment de les glàndules sudorípares, creixement a l'ampla dels ossos, els músuls s'hipertrofien... També se'n deriven repercussions hormonals com ara l'increment o disminució de l'apetit sexual... Es tracta d'una malaltia d'ogigen genètic que en determinats casos mai no se manifesta, però de la qual l'arxiduc fou un clar fenotip.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris