algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Un paper de Miró supera el milió d'euros en una subhasta de Londres

L'obra de Picasso protagonitzà les messions més fortes a la sala Christie's, com era d'esperar

Aquesta és una setmana de subhastes d'obres d'art a Londres. Ahir, Sotheby's de New Bond Street, posà a la venda tota una mostra dels grans artistes surrealistes: Miró, Dalí, Delvaux, Magritte, Picabia, Max Ernst, André Masson, Matta, Wilfredo Lam, Man Ray, i Hans Bellmer. En total es posaren a la venda 29 olis i dibuixos que atregueren molts col·leccionistes i marxants.

Una de les notícies d'aquesta subhasta la va constituir la venda d'una gouache sobre paper de Joan Miró (108x74 cms., datat el 2 de desembre de 1937) titulada «Image» per 900.000 lliures esterlines (1.300.000 euros). També es vengueren molt bé els quadres de Magritte, un dels quals, «Le monde visible» (100x81, pintat el 1962) superà el milió de lliures (1.450.000 euros).

Dilluns passat, i no gaire lluny, la casa Christie's celebrà també subhastes d'art modern. Com era d'esperar, Pablo Picasso va tornar a convertir-se en el gran protagonista en vendre's vuit quadres seus per gairebé 13'4 milions d'euros. Un portaveu de Christie's comentà que l'acabament de les vuit obres del «malagueny universal» va ser «impressionant».

«Homme a l'epée» («Home amb espasa, 1969») va resultar el quadre més car de Picasso, en adjudicar-se per 3.922.680 euros en una sala estibada per unes 250 persones. L'oli mostra una figura que porta una espasa, ja que l'artista «va usar motius cavallerescs diverses vegades en els seus últims treballs, com a expressió d'una virilitat masculina que reflecteixen la personalitat tempestuosa de l'artista», segons la galeria.

Una altra obra que va causar sorpresa entre els assistents va ser «Chat et homard» («Moix i llamàntol», 1968), exemple de la impetuosa pinzellada típica de les obres de l'autor en els anys seixanta, que gairebé va doblar el seu preu estimat i es va vendre per 3.270.840 euros.

Els dos quadres anteriors demostren, segons Jussi Pylkkanen, que «els dramàtics quadres de postguerra de Picasso estan molt demandats pels col·leccionistes». En aquesta subhasta assoliren també grans xifres una obra de Paul Leger (3.770.000 euros) i una altra d'Amedeo Modigliani (3.500.000 euros).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris