nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Antònia Vicens deixa la vicepresidència de l'Associació d'Escriptors en català

El 22 de març se celebraran les eleccions i ella no es presentarà a la reelecció

71200

L'escriptora Antònia Vicens abandonarà en breu el càrrec.


La vicepresidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Antònia Vicens, abandonarà en breu el seu càrrec en el si de l'entitat i, per tant, la màxima representativitat dels escriptors associats en el territori de les Illes Balears. El proper dia 22 de març se celebraran les eleccions per renovar una part de la junta directiva de l'Associació i Vicens ja ha explicat que no pensa presentar-se a la reelecció.

«Jo ja duc vuit anys en el càrrec i crec que és el moment en què s'ha de deixar. Sempre he considerat que vuit anys, dos mandats, són molt de temps per a qualsevol càrrec i ara ha arribat el moment de donar pas a altres persones que agafin les regnes de l'Associació. Jo no m'hi trobaria bé malgrat que la gent és encantadora i he après moltíssim, per això crec que no seria correcte tornar-me a presentar al càrrec».

Amb aquesta decisió s'obre un període d'incertesa que es tancarà el proper 22 de març, dia de les eleccions, a les quals podran participar fins a un centenar de socis. Precisament d'aquest centenar de persones és d'on pot sortir el candidat a prendre el relleu de Vicens al capdavant dels escriptors que a les Illes fan servir el català.

En aquests moments la junta directiva de l'associació a les Illes Balears està formada per Gabriel de la Santíssima Trinitat Sampol, Rosa Planas, l'eivissenca Iolanda Bonet i la mateixa Antònia Vicens.

De moment les eleccions de la vicepresidència sempre s'han resolt per coaptació i consens entre els socis «i el que a mi m'agradaria és que es presentàs el màxim de gent possible per escollir el millor, perquè si una persona s'hi presenta és perquè realment en té ganes i disposa d'un projecte per desenvolupar en el si de l'entitat», va explicar Vicens.

Les Illes Balears no seran l'únic espai territorial on actua l'Associació d'Escriptors on es duran a terme eleccions. Al País Valencià també ha arribat el moment de decidir qui prendrà el relleu en la vicepresidència a Josep Ballester o si ell mateix hi continuarà al capdavant.

Els càrrecs que siguin elegits hauran de ser ratificats en el decurs de la junta general de l'entitat, que s'efectuarà a Barcelona el 7 d'abril. Un altre dels càrrecs que s'escolliran, i que és un dels més importants dins de l'organigrama de l'entitat, és el de la secretària.

Un dels principals problemes que hi ha en aquests moments és que la ratificació dels càrrecs es produeix just el dia abans de la celebració dels premis Cavall Verd, el 8 d'abril. En aquesta ocasió seran a Puigpunyent, continuant amb la política de descentralització implantada en els darrers anys.

El nou vicepresident de l'entitat estrenarà així el seu nou càrrec en aquest marc, que constitueix sempre la celebració més important que fan els escriptors a les Illes Balears. Només falta saber-ne el nom i els llinatges.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris