nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

L'Índia ja ha iniciat proves de la vacuna de la sida amb humans

El país és el segon del món amb major incidència de l'epidèmia

L'Índia, el segon país del món amb més casos de sida, va iniciar ahir, dilluns, les proves en humans d'una vacuna per prevenir el contagi del virus d'immunodeficiència humana (VIH), que provoca aquesta malaltia, va informar l'agència local PTI. El ministre de Salut del Govern de Nova Delhi, Ambumani Ramadoss, va declarar ahir que «la primera fase de les proves es realitzarà amb 30 voluntaris».

La investigació sobre la vacuna la du a terme, segons Ramadoss, un consorci format pel Govern indi i el Pla Internacional per a una Vacuna contra la Sida, que treballa en la ciutat de Pune, a l'estat occidental indi de Maharashtra.

L'Índia, amb més de cinc milions de persones infectades amb el VIH, segons xifres oficials, és el segon país del món a sofrir aquesta malaltia, només superat per Sud-àfrica. Fins ara, cap de les dues desenes de vacunes de la sida que s'han experimentat al món ha donat resultats favorables.

L'ONU ha advertit que si l'Índia i altres països asiàtics com Xina no prenen mesures immediates i radicals per frenar l'expansió de la sida, la malaltia pot registrar en aquesta dècada un avenç en la mateixa proporció que el que es va produir a Àfrica en dècades passades.

L'Índia i Xina sumen prop de 2.400 milions d'habitants, unes dues cinquenes parts de la població mundial, fet pel qual l'explosió de la sida en aquests dos països suposaria una enorme catàstrofe, segons organismes internacionals de salut.

Per altra banda, un total de 50 experts de tot el món, que conformen els «Associats Mundials per a la promoció de la Investigació i desenvolupament de Vacunes contra el VIH», han unit forces amb la finalitat d'accelerar el desenvolupament d'una vacuna eficaç i segura contra la sida, i afavorir la participació igualitària dels països més afectats per aquesta epidèmia, informà ahir l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris