nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El papa seguirà a l'hospital alguns dies més

Joan Pau II evoluciona favorablement i ja llegeix els diaris «per seguir la seva pròpia evolució»


Joan Pau II continuarà ingressat «per precaució» al Policlínic Gemelli de Roma, durant alguns dies més, encara que evoluciona favorablement i prova d'això és que no té febre i llegeix els diaris «per seguir -segons va afirmar- l'evolució de la meva malaltia».

«Continuen millorant les condicions generals del sant pare, que no té ja febre, s'alimenta regularment i ha transcorregut algunes hores assegut en una butaca. Per evidents motius prudencials li ha estat aconsellat que perllongui la seva permanència al Policlínic Gemelli durant alguns dies més», va afirmar el portaveu vaticà, Joaquín Navarro Valls.

Navarro, que va acudir ahir al Gemelli, com tots els dies després de l'hospitalització del papa, va assenyalar que el pròxim informe mèdic serà emès el pròxim dijous, 10 de febrer. L'informe d'ahir es va conèixer un dia després que el pontífex aparegué per primera vegada després de l'hospitalització a la finestra de la seva habitació per beneir els fidels després del rés de l'Àngelus. No tenia mal aspecte, però se li va notar fortament cansat, amb la veu molt ronca i amb prou feines perceptible.

El fet que aparegués i impartís la benedicció és la prova, segons fonts vaticanes, que la recuperació va per bon camí. El bisbe de Roma també concelebra tots els dies missa a l'habitació que ocupa al Gemelli i en el ritu, segons va precisar el portaveu, participen a més del seu secretari privat, l'arquebisbe Estanislao Dziwisz, el personal mèdic i infermers que el cuiden.

Al Gemelli, l'hospital que el papa considera la seva «tercera casa», després del Vaticà i Castel Gandolfo, per les vegades que ja l'ha trepitjat, continuen arribant nombroses cartes i missatges desitjant al papa una ràpida recuperació. En aquelles cartes, segons Navarro, moltes persones li expliquen els seus sofriments. Joan Pau II hi resa.

Una d'aquestes persones és la mare d'un al·lot que pateix càncer i es troba ingressat al «Gemelli», en oncologia de pediatria, a pocs metres de l'apartament que ocupa el sant pare. La mare ha enviat al papa fins i tot una foto del petit i li ha demanat que hi resi, el que Joan Pau II està fent.

A l'espera de conèixer quan serà donat d'alta, el que sí se sap ja és que el papa no celebrarà el pròxim Dimecres de Cendra, com estava previst abans de l'hospitalització la imposició de la cendra a l'aula Pau VI del Vaticà. És la primera vegada en els seus 26 anys de pontificat que Joan Pau II renuncia a aquest ritu. Ell, presumiblement, rebrà la imposició de la cendra al llit de l'hospital.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris