algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Entre les rondalles i la poesia més viva

La Setmana del Llibre en Català va viure ahir la presentació del CD Rom «Això era i no era»

J.C. Palma.
La Setmana del Llibre en Català va acollir ahir matí una nodrida assistència de públic que aprofità el diumenge per passejar entre les moltes taules plenes de llibres i revistes de totes les temàtiques i per a tota castes d'aficions i edats. Així mateix, els més menuts de la casa van gaudir d'una animada sessió matinal destinada al món de les rondalles i que, adaptades als infants, acostà la literatura popular mallorquina des d'una perspectiva pedagògica i molt assequible.

I és que amb l'era i no era que ha popularitzat mossèn Alcover en els seus aplecs de Rondalles, es varen presentar els dos CD Roms homònims, en els quals hi ha un total de 12 cançons dedicades a una dotzena de peces del nostre imaginari popular.

Produït per Joan Bibiloni, aquest material ha estat preparat per Juanjo Tur i Guillem Sansó, mentre que la veu era posada per intèrprets com Tomeu Penya, Marisa Rojas, Maria Penya o Pau Debon.

A l'interior del CD Rom no només es poden trobar les cançons. I és que hi destaquen diferents jocs com trencaclosques o endevinalles, espais per dibuixar i jugar, que feren les delícies dels més menuts, que varen assistir embadalits a la presentació d'aquesta obra.

Un dels que més va disfrutar en aquesta presentació era el músic Joan Bibiloni, que va demostrar que comunica molt bé amb els més menuts i mostrà que és un molt bon dinamitzador.

Acabada la demostració, va ser el torn de la Fundació Mossèn Alcover. L'entitat té un taller pel qual passen joves que aprenen el dur art del rondaller. I Antònia Font Jordà va demostrar que havia tret profit de la lliçó explicant la rondalla de N'Espardenyeta, on en cap moment no varen faltar les lliçons més importants de tota la tradició oral de la Mediterrània.

I si el matí el torn va ser per a la rondallística, l'horabaixa va ser el torn de la poesia. Així, sense haver perdut en cap moment l'oralitat de la jornada, amb un recital poètic a càrrec de Víctor Gayà, Susanna Rafart, Pere Perelló, Gabriel Sampol i Vicenç Altaió.

Tots ells acaben de publicar el seus llibres a la col·lecció La Balanguera de l'editorial Moll i varen ser presentats en el decurs de la festa del seu 70è aniversari. El recital va mostrar una diversitat molt àmplia tant en la creció dels texts com en la manera de ser rapsodiats per tots els que pujaren sobre l'escenari.

La Setmana del Llibre en Català viurà avui un dia ple d'activitats. El professor de la Universitat de les Illes Balears Damià Pons serà l'encarregat de presentar les darreres novetats de l'editorial Ensiola juntament amb Gabriel Ensenyat, Gabriel Sampol, José María Pardo, Vinyet Panyella i Miquel Mas. Serà a partir de les 18.30 hores.

Una hora més tard es parlarà de teatre amb la presentació de Maria Magdalena o la penedida gramatica d'Alexandre Ballester a càrrec de l'autor i de Gracià Sànchez.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris