nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

El papa reapareix a la finestra de l'hospital i imparteix la benedicció

El Vaticà desmenteix que la veu de Joan Pau II fos enregistrada

Joan Pau II va reaparèixer ahir en públic després de la seva hospitalització fa cinc dies, i des de la finestra de la seva habitació en el Policlínic Gemelli de Roma va impartir la benedicció apostòlica, després de la pregària dominical de l'àngelus. En els plans curts que va oferir la televisió, es va poder veure el papa assegut, amb el cap lleugerament inclinat cap endavant i gest dolorós, malgrat la qual cosa va romandre a la finestra uns deu minuts.

Amb veu amb prou feines perceptible i fatigada, el pontífex va pronunciar les breus paraules rituals de la benedicció amb la qual va finalitzar la pregària de l'àngelus i un dèbil gràcies. En l'al·locució prèvia, llegida en nom seu pel substitut de la Secretaria d'Estat (número tres del Vaticà), l'arquebisbe argentí Leonardo Sandri, Joan Pau II va subratllar que «entre els malalts, als quals envii la meva salutació afectuosa, continuu servint l'Església i la humanitat sencera».

Després de la intervenció, Karol Wojtyla va romandre a la finestra, on els fidels el varen aplaudir. Els aplaudiments es varen repetir a la plaça de Sant Pere del Vaticà, on milers de persones es varen aplegar davant dues pantalles gegants.

Així mateix, el portaveu del Vaticà, Joaquín Navarro Valls, va desmentir categòricament que la veu del papa fos ajudada amb un enregistrament, tal com varen explicar fonts de premsa.

Les fonts explicaren que abans de la benedicció pontificial, se sentiren proves de so amb la veu del papa. Tant la televisió per cable Sky com alguns periodistes radiofònics asseguraren que és possible que la veu fos reemplaçada per un enregistrament fet amb anterioritat.

Valls va dir que «no tenen sentit les versions que sostenen que foren enregistrades precedentment. Naturalment, les paraules del sant pare durant la benedicció foren pronunciades en el moment en què varen ser transmeses directament». El papa Joan Pau II fa anys que té problemes de locució provocats pel mal de Parkinson que pateix.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris