cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Una setmana d'actes per celebrar el primer aniversari del Museu

El públic va respondre amb fidelitat a la programació d'Es Baluard


El primer aniversari del Museu Es Baluard es va tancar ahir amb la jornada de portes obertes. Al darrere ha quedat una setmana sencera d'actes de tot tipus que han duit un nombrós públic al Museu i que han tengut com a eix central la figura de Joan Brossa i la seva exposició Jocs i camins, que es pot veure a la sala -1 del centre. Els actes es varen iniciar dimarts passat amb la inauguració de la mostra, a la qual varen assistir més de 700 persones. La cerimònia d'obertura al públic va servir també per brufar l'aniversari del Museu, pel qual han passat 125.000 visitants en el seu primer any de vida.

El president del patronat del Museu, Pere A. Serra, i les principals autoritats de l'Illa, Jaume Matas, Maria Antònia Munar i Catalina Cirer, agraïren el suport popular obtingut pel centre i repassaren el que han estat aquests primers 365 dies. La inauguració es va complementar amb l'actuació del mag Hausson, que va oferir un espectacle de màgia i poesia escènica amb la combinació d'accions que Joan Brossa va crear especialment, amb números de manipulació a l'estil del cabaret anglès.

La festa es va combinar a l'envelat exterior amb un còctel per brindar per l'anivesari i l'actuació dels Molly Duncan Quartet, la formació de jazz liderada per qui fou saxofonista dels Dire Straits.

La música també ha centrat bona part dels actes de la celebració: David Gómez oferí un concert de piano dijous passat amb obres de Piazzola, Ginastera i Thomàs; mentre que dissabte el quintet de corda i vent de l'Orquestra Simfònica interpretà peces de Britten, Penderecki i Prokofiev.

El vessant més divulgatiu de la setmana de celebracions el va posar Daniel Giralt Miracle amb la seva conferència sobre l'aparició i bonances per a la societat dels museus d'art modern i contemporani a les ciutats perifèriques; mentre que la poesia de Brossa, essencialment aquella present en els més de trenta llibres que va publicar, va arribar de la mà de Núria Candela. L'actriu va rapsodiar Brossa i va demostrar per què està considerada en aquests moments la persona que millor diu aquests poemes, i una de les millors rapsodes en llengua catalana.

En el seu recital es varen poder repassar la ironia i el divertiment, el sarcasme, l'acudit i la crítica més ferotge sense cap més recurs que la veu i la seva presència sobre l'escenari habilitat a la sala Aljub del centre, l'espai estrella del Museu on s'han fet la gran majoria dels actes.

I atès que la intenció del Museu és obrir-se a tota la societat, l'aniversari va presentar el seu nou taller per a famílies: Vestir secrets de paraules en una escala, ideat per l'artista Adriana Straijer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris