nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Els infants vestiren les paraules de Brossa

Es Baluard acostà l'obra del poeta Joan Brossa als més petits amb un entretingut taller didàctic

60006

L'artista Adriana Straijer explicant l'obra de Joan Brossa.Fotos: S.A.

J.N.Palma.
Sota el títol de Vestir paraules en una escala l'artista Adriana Straijer endinsà ahir en el singular món de Brossa els més petits. En total foren quinze infants, acompanyats per adults, els qui prengueren part en aquesta iniciativa didàctica inclosa al cicle Família! El dissabte va d'art. Aquesta oferta serà repetida en propers dissabtes. Cal recordar que els interessats a participar-hi s'hi han d'inscriure amb anticipació.

El taller d'ahir serví per treballar el vertent social de Joan Brossa i l'individual dels participants. La primera part es vertebrà especialment entorn de la roba i indumentària, un dels eixos en l'obra del poeta català, lligada als països del tercer món, principalment asiàtics. Després també se treballà en la confiança pròpia dels infants participants a partir del poema Sonel. El transformisme de Frègoli i la música de la banda sonora del film L'universitari (1927) de Buster Keaton també foren referents a l'hora de desenvolupar el taller.

L'activitat se desenvolupà a través de catorze seqüències lligades que permeteren la creaió del vestuari en base a poemes visuals, poemes i l'imaginari brossià. Elements com ara jocs de cartes, els rombes dels arlequins, els grans paraigües negres, segells de correus... serviren d'accessoris a la vestimenta confeccionada.

Després, conformant una A, els participants pujaren a un imaginari tren per partir de gira. Fou una manera d'endinsar els infants de forma vivencial en el món del poeta català, Joan Brossa, un gran desconegut per a quasi la pràctica totalitats dels infants. Fou a través de la creació d'una espècie de performance a la qual tant infants com adults i professors se convertiren en actors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris