muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

La resurrecció dels «poetes i cantautors»

La Setmana del Llibre en Català ret un homenatge musicat a Ovidi Montllor i Guillem d'Efak

S.B. Palma.
Deu anys després de la seva mort, Ovidi Montllor i Guillem d'Efak varen reviure. L'escenari de la seva resurrecció va ser el Polígon de Llevant, en concret el recinte de Fires i Congressos i els artífexs foren els membres de la companyia Les Llunàtiques, que ahir feren un concert homenatge als dos cantautors poetes.

La música i les paraules de Glòria Julià (guitarra i veu), Catalina Perelló (guitarra i veu), David Galdón (baix) i Raquel Hernández (percussió) feren les delícies dels assistents a aquest concert, emmarcat dins de la programació de la Setmana del Llibre en català, que divendres va obrir les seves portes i estarà oberta fins al proper dia 14 de febrer.

La reivindicació de la figura dels dos poetes i músics ens arriba deu anys després de la seva pèrdua i és el primer homenatge que se'ls fa enguany, encara que està previst que ambdós siguin recordats en properes ocasions, tant aquí com al País Valencià i Catalunya. La jornada a la fira, però, va començar amb rondalles. I és que es va presentar la rondalla mallorquina en CD Rom «Un pastor i un misser» a càrrec d'A Blok.

I és que el llegat de la tradició rondallística mallorquina és molt variada i dóna per a molt. D'entrada avui al matí Joan Bibiloni, Guillem Sansó i Antònia contaran les rondalles Es ciurons que tornaren minyons, Sa Rondalla d'envit i N'Esperdanyeta amb la col·laboració de la Fundació Mossèn Alcover i presentaran el CD Això era i no era de cançons de rondalles per a infants. Ja al vespre serà la poesia la que prendrà el relleu amb un recital poètic a càrrec de Víctor Gayà, Susanna Rafart, Pere Perelló, Gabriel Sampol i Vicenç Altaió, que presentaran les seves novetats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris