muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Núria Candela envaí de paraules de Brossa l'Aljub d'Es Baluard

L'actriu va recitar una selecció de 60 poemes del creador català

La poesia de Joan Brossa va cobrar ahir més vida encara a la sala Aljub del Museu de Es Baluard. Emmarcada en els actes del primer aniversari del centre i com a activitat al voltant de l'exposició Jocs i camins del poeta i artista català, Nuria Candela va oferir un recital d'una seixantena de creacions de Brossa. Extrets amb cura i mestria de més d'una trentena de poemaris, Candela va voler mostrar que l'obra de Joan Brossa no s'assembla a la de ningú, amb uns registres dins la poesia contemporània inèdits i completament innovadors.

Candela, rapsoda estimada pels poetes per la particular manera de dir la poesia -va ser molt elogiada la seva intervenció en els darrers premis Octubre, on va llegir texts de Vicenç Andrés Estellés, Joan Vinyoli i Josep Maria Llompart-, va descobrir la poesia de Brossa als 90 i el mateix creador la va considerar com la més fidel intèrpret per a les seves propostes.

La tria dels poemes que va dir Candela estava pensada per a la divulgació de la poesia de l'autor. Així, es va moure per diferents paràmetres: des del poema curt i satíric, gairebé un acudit, fins a la reflexió amorosa o la filosofia íntima. El recital de Candela va jugar de forma clara amb el ritme i amb la contraposició de la multiplicitat de l'obra de Brossa dins un mateix temps concret. Durant la seva intervenció, Candela va optar per llegir els poemes de forma natural, tal com a ella li agrada, per reforçar la força i l'expressió de les paraules, que han de ser les veritables protagonistes d'una festa com la que ahir es va viure a Es Baluard.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris