lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El doctor Sevilla presenta dimarts un innovador estudi sobre l'Arxiduc

Una patologia hereditària influí en el seu físic i comportaments

JOANA NICOLAU.Palma.
El doctor José Maria Sevilla Marcos presentarà dimarts que ve a les 20.00 hores a can Campaner el seu Ensayo biológico sobre el archiduque Luís Salvador de Austria. Serà un acte obert al públic, però especialment dirigit als membres de les reials acadèmies de Sant Sebastià de Medicina i Història. La investigació aportarà llum a alguns comportaments i actituds d'aquest personatge històric fins al punt que obligarà a fer una revisió d'aquesta personalitat i els biògrafs tendran d'ara endavant un nou punt de partida per entendre aquesta figura.

Gran estudiós i hereu de LLuís Salvador, el doctor Sevilla Marcos no volgué fer públics els detalls de la investigació. Tot i així, anuncià la descoberta d'una mutació genètica hereditària en l'Arxiduc que derivà en conseqüències tant en el seu aspecte físic com en alguns trets de la seva personalitat. A l'exposició del seu assaig aportarà diverses evidències d'aquesta mutació que al llarg de la vida li provocaren determinades patologies. Per al doctor Sevilla «l'Arxiduc fou un clar fenotip d'aquesta patologia» que l'afectà «tant psicològica com físicament».

José Maria Sevilla anà més enllà de la figura de l'Arxiduc destacant que la seva investigació pot explicar determinats trets característics dels Habsburg i els Àustries. El doctor considerà que l'Arxiduc fou «per sobre de tot un gran sufridor». Un home marcat en bona part per la seva gran envergadura física. «Fou una víctima de la seva imatge, un home que patí la desconsideració dels que estaven al seu voltant i que hagué de cercar nous camins». Aquesta recerca el dugué, per exemple, a «reconèixer els grans valors de les gents més humils o a estimar i entendre amb una gran sensibilitat determinades cultures i llengües que, sense ser la seva pròpia, treballà per salvar...».

El doctor Sevilla ha escollit el títol de la investigació basant-se en un estudi biològic presentat per Gregorio Marañón el 1930 sobre Enric IV de Castella i ve a ser, a grans trets, una revisió biològica de les malalties i capacitats sensorials i intel·lectuals de l'Arxiduc. Cal recordar que el doctor Sevilla és avui per avui un dels màxims estudiosos de LLuís Salvador d'Àustria. No de bades fa més més de trenta anys que estudia sobre ell.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris