algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Verónica Forqué es transforma a Palma en «Doña Rosita, la soltera»

L'actriu representarà l'obra de Lorca al costat de Julieta Serrano


«Es tracta d'una obra eminentment femenina que parla de moltes coses i que et fa començar de zero com si fossis un infant». Així definia ahir l'actriu Verónica Forqué l'obra Doña Rosita, la soltera, que interpretarà avui a les 22.00 hores i demà a les 19.00, al costat de Julieta Serrano i Alicia Hermida, com a protagonistes, a l'Auditòrium de Palma. Serà també al costat de Roberto Quintana, Ana María Ventura i Fernando Sansegundo. Un repartiment que, segons va dir, li ha reportat especial satisfacció a l'hora de tornar a un escenari que li porta records de les seves primeres actuacions davant el públic, amb Núria Espert en Divines Paraules.

En aquesta ocasió amb una experiència plenament consolidada, dóna vida en aquesta obra de Federico García Lorca que situa l'acció un segle enrere, entre finals del segle XIX i principis del XX, a una fadrina vella. Una qüestió llavors fonamental en l'àmbit social que en alguns casos manté certa vigència social, en opinió dels actors, que incideixen en al contacte amb l'espectador que aconsegueix l'obra a tota hora.

«Es trata d'un personatge lligat a un ideal, en una magnífica expressió literària sobre el pas del temps», va indicar Julieta Serrano qui va destacar el caràcter realista però sintètic de l'argument envoltat per una estètica de gust refinat, pròpia de l'època en la qual es va estrenar. «És la història de la vida, de la gent, dels personatges plens de poesia en una acció que transcorre entre la llum primaveral i la solitud», va afirmar l'actriu.

Verónica Forqué, filla del director de cine José María Forqué i de l'escriptora Carmen Vázquez va iniciar els seus estudis d'interpretació en la Reial Escola d'Art Dramàtic de Madrid. Per ella el teatre i el cine són dues formes d'expressió, dues tècniques amb atractiu propi, com ho posa de manifest la seva interpretació en dotze obres teatrals entre 1975 i 2000 i tretze pel·lícules per a televisió des de 1997 a 2000.

Julieta Serrano ha destacat per la seva intensa vocació teatral amb 35 obres a més dels seus papers al cine i la petita pantalla que li han atorgat diversos i importants premis. Alicia Hermida també compta amb una gran experiència teatral i cinematogràfica al costat de prestigiosos directors a més de la seva contribució televisiva, i en festivals i gires internacionals que li han reportat notables guardons i reconeixements professionals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris