algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Candela: «L'obra poètica de Brossa no s'assembla a la de ningú més»

L'actriu catalana recitarà en Es Baluard una selecció de 60 poemes

J. CASTELLS. Palma.
«L'obra de Joan Brossa no s'assembla a la de ningú i em va permetre descobrir uns nous registres dins la poesia contemporània que eren inèdits i completament innovadors». Així es manifestava ahir l'actriu Núria Candela, que avui a les 20.00 hores recitarà a l'Aljub d'Es Baluard una selecció de l'obra poètica del català Joan Brossa.

Amiga i coneixedora del poeta, Candela descobrí la creació literària de Brossa a través d'un encàrrec a principi dels anys 90. Des de llavors, ja són molts els recitals que n'ha duit a terme. Per avui ha elegit «una seixantena de textos, bestrets de 32 llibres». És una tria «pensada per a la divulgació de la seva poesia: tot i que sovint es coneix l'obra més visual de Brossa, la meva proposta acosta al públic el poeta més proper a la paraula, deixant a un costat l'artista visual», explicà Candela.

D'aquesta manera, la proposta de l'actriu serà «una selecció de contrasts que anirà des del poema curt i satíric, gairebé un acudit, fins a la reflexió amorosa o la filosofia íntima». Una aposta que juga amb el ritme i amb la contraposició de la multiplicitat de l'obra de Brossa dins un mateix temps concret.

El mateix autor es referí a Candela com la millor rapsoda per a la interpretació de la seva obra. Davant d'aquest reconeixement, l'actriu catalana es mostrà modesta: «No m'agrada parlar d'allò que puc fer bé. Supòs que li agradava la sobrietat i la meva manera de trencar amb l'interpretador esteorotipat, perquè resultàs més natural».

Personalment, l'actriu considera que el secret pot ser que «coincidíem en la manera d'entendre la seva poesia». Segons comentà, «llegir poemes pot semblar senzill des de fora, però és el que et diu el poema a tu, i la interpretació que en fas. El resultat es transmet amb la força que sents que t'emporta arran del contingut del poema».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris