algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El jutge parlà: En Camestortes... ¡Culpable!

Els alumnes del col·legi d'Algaida es disfressaren de temes marins i feren l'acusació del personatge


'Culpable!... però pendent del judici definitiu que es durà a terme el proper dissabte en què el poble d'Algaida condemnarà i executarà en Camestortes, personatge culpable de totes les coses dolentes que han succeït a la localitat i arreu de tot el món.

En el decurs del judici dut a terme la plaça, Miquel Cano, un jutge de només vuit anys, dictà sentència després d'escoltar les acusacions dels fiscals que foren dos alumnes de cada curs del col·legi Pare B. Pou. En Camestortes és un personatge que no té ni estat ni és de cap lloc ni té procedència... un no ningú en definitiva que per no tenir no té ni futur. Algunes de les seves culpes foren el fred que ha fet enguany, que «ens cauen les dents», que la neu es fongué massa aviat, que «hi ha nins que ens tiren pedres i ens donen la culpa a nosaltres», que les vacances són massa curtes i, fins i tot, que l'home del temps de la TV sempre es posi davant les Illes Balears.

Els fiscals també aprofitaren per fer les seves reivindicacions en acusar en Camestortes de les mancances del seu col·legi. Així el trobaren culpable de la manca d'arena i els forats del pati, que les aules siguin massa petites o de no tenir aula d'informàtica. Els més grans del col·legi l'acusaren del «desastre del sud-est asiàtic o de les guerres del món.

Abans del judici, els alumnes del Col·legi Pare B. Pou es concentraren al centre escolar per començar la rueta pels camins més cèntrics de la localitat. El tema de les disfresses d'enguany fou la mar. Així hi havia pescadors, pirates, bussejadors, peixos, calamars o estrelles marines. Tots plegats semblava que anaven perduts per la localitat cercant la mar en algun lloc per poder tornar al seu medi natural... però a Algaida no hi ha la mar. Els escolars s'ho passaren d'allò més bé en el judici d'en Camestortes que romandrà penjat a un balcó fins el moment de la seva execució.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris