muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Les vendes baixen un 19% en el primer mes antitabac a Itàlia

La llei emet multes a qui fuma en llocs públics

Les vendes de tabac han baixat un 19,3 per cent a Itàlia a falta de pocs dies perquè es compleixi el primer mes d'ençà que va entrar en vigor la polèmica llei que prohibeix fumar en llocs públics, va informar ahir l'Associació Nacional de Tabaquers.

Aquest percentatge, segons l'organisme, equival a una disminució de prop de 163 milions d'euros en els ingressos estatals per imposts derivats de la producció i venda del tabac des del passat 10 de gener, dia en el qual es va començar a aplicar la llei.

Cada fumador ha comprat durant el mes de gener sis paquets menys, va indicar l'associació, que ha sol·licitat un augment del dos per cent al marge que els tabaquers perceben per cada paquet venut per compensar aquesta disminució. L'agrupació tabaquera calcula que, a causa de la normativa antitabac, cada establiment autoritzat deixa d'ingressar una suma propera als 370 euros cada mes.

A Itàlia hi ha en l'actualitat aproximadament uns catorze milions de fumadors actius, un 26,2 per cent de la població, que s'han convertit en el sector perjudicat per la nova llei.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris