cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

La salut del papa millora i ja no té febre

Sembla que en pocs dies el sant pare pugui ser donat d'alta de la policlínica Gemelli de Roma

L'estat de salut del papa, hospitalitzat a la policlínica Gemelli de Roma, millora i no es descarta que en pocs dies el puguin donar d'alta, segons afirmaren ahir horabaixa fonts vaticanes. La fase aguda de la crisi respiratòria per la qual fou ingressat està gairebé superada, tot i la persistència els símptomes del procés gripal que sofreix des de fa tres dies, afegiren les mateixes fonts.

Davant d'aquesta millora no s'exclou la possibilitat que el pontífex ancià, de 84 anys, resi l'Àngelus de diumenge des de la seva habitació del centre hospitalari, com altres pics que ha estat internat a la mateixa clínica. Joan Pau II hi fou traslladat dimarts a la nit amb problemes respiratoris a causa d'una laringotraqueïtis aguda, associada al procés gripal que pateix des de diumenge.

Segons el portaveu vaticà, Joaquín Navarro Valls, no existeixen motius de preocupació quant a la salut del pontífex, que ahir tenia algunes dècimes de febre. No perdé la consciència en cap moment i fins i tot presidí una missa celebrada a la seva habitació.

Durant tota la jornada, es repetiren els missatges de solidaritat i desig de recuperació a càrrec de líders religiosos i mandataris de tot el món, i diverses personalitats italianes anaren al Gemelli per interessar-se per l'estat del bisbe de Roma.

Silvio Berlusconi es mostrà confiat en una recuperació ràpida del sant pare. Així, assegurà que «entre els metges hi ha tranquil·litat» i avançà que per ara no té intenció d'anar a visitar-lo a la policlínica per no «molestar-lo» durant el període de convalescència.

Navarro afegí que els metges «decidiran, com és natural», la durada d'aquest període de repòs. El portaveu de la Santa Seu realitzà declaracions a Ràdio Vaticana i afegí que no existeixen raons d'alarma per la salut del pontífex.

L'hospitalització del papa a la policlínica Gemelli de Roma ha provocat que desenes de periodistes s'apleguin cada dia a l'exterior del recinte. Quant a la Ciutat del Vaticà, s'hi respirava tranquil·litat a primera hora d'ahir. Unitats mòbils i reporters estan atents a qualsevol moviment de sortida o d'entrada a la clínica, com també a les finestres del pis desè, on està internat el cap de l'Església catòlica.

Mentrestant, la tranquil·litat és la nota dominant a la plaça de Sant Pere, on ahir a primera hora es passejaven alguns turistes i altres entraven a la basílica per resar o per visitar-la. Navarro Valls, l'única persona autoritzada a parlar en nom del Vaticà, es veié obligat dimarts a desmentir alguns rumors sobre la situació del papa. Certs mitjans de comunicació havien anunciat que Joan Pau II estava en una sala de reanimació. «El sant pare és a la seva habitació, al desè pis de l'hospital Gemelli. No l'han connectat a cap aparell de reanimació», afirmà Navarro Valls en una declaració. Un altre desmentiment arribà poc després sobre les afirmacions que necessita assistència respiratòria.

La preocupació augmenta, i també les oracions espontànies, per la salut del pontífex. Durant l'hospitalització els seus col·laboradors més propers asseguren la gestió dels assumptes de l'Església, i molts d'observadors ja es demanen quins podrien ser els candidats a la successió. Dos cardenals llatinoamericans, el colombià Darío Castrillón Hoyos, de 75 anys, prefecte de la congregació per al clero i l'arquebisbe de Tegucigalpa, Óscar Rodríguez Madariaga, de 62 anys i natural d'Hondures, figuren entre els destacats per la premsa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris