algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Màgia a la Seu per la Candelària

S.B. Palma.
El sol va ser fidel a la seva cita. Pocs dies l'astre solar té un compromís tan gran com el 2 de febrer, el dia de la Candelera, també conegut com el de la Presentació del Senyor en el calendari cristià.

A les nou del matí en punt ha de passar pel mig dels vitralls de la gran rosassa de la Seu de Mallorca. Ahir va ser fidel a la cita i per això mateix es va produir un dels espectacles més macos que es pot veure a la Seu: la projecció exacta de la gran rosassa situada sobre l'altar al davall de la rosassa petita, just per damunt del portal major.

Enguany l'espectacle ha estat una mica alterat. La falta d'una peça a la rosassa, la més gran que existeix en el món d'estil gòtic, provocà que en la paret es reflectís una llum blanca que poques vegades s'ha pogut veure i que ocasionà que molts dels assistents reclamassin la ràpida col·locació de la peça.

Com si fos un petit miracle, la projecció de la rosassa gran va durar escassos minuts, devers cinc. Però és un miracle que té lloc dues vegades cada any si el bon temps hi acompanya: el dia de la Candelària i el de Sant Martí. Des de fa anys hi ha un seguit de persones que contemplen aquest fenomen, que mostra la perfecció dels càlculs dels constructors de la Seu nostrada.

Entre els assistents ahir a Palma hi havia alguns dels membres de l'associació d'Amics del Museu de Mallorca, capitanejada pel seu president, l'escriptor Pere Morey Servera. Als bancs de la catedral també es va poder copsar la presència del diputat Pere Sampol, que va gaudir d'aquesta projecció, que és un altre dels valors afegits de la Seu.

El joc que s'estableix entre la llum solar, la rosassa i les vidrieres de la catedral ha estat elogiat nombroses vegades tant pels visitants com pels estudiosos de la construcció de la principal basílica de Mallorca, però el fenomen de la Candelària encara continua sorprenent els espectadors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris