muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Banca March i Govern renoven la seva col·laboració en conservació

El conveni servirà per continuar els treballs de l'Arxiu i del Museu


La Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears i la Banca March signaren ahir un conveni de col·laboració em matèria de restauració del patrimoni històric de la comunitat autònoma xifrat en la donació de 90.000 euros. La col·laboració entre l'organisme i l'entitat es remunta a l'any 1998 amb el propòsit de unir esforços per garantir la continuació dels treballs de conservació i restauració a l'Arxiu del Regne de Mallorca i el Museu de Mallorca.

El conseller Francesc Fiol i Francesc Verdú, conseller delegat de la Banca March, foren els encarregats de la signatura del conveni. A més, assistiren a l'acte Catalina Sureda, directora general de Cultura; Catalina Ferrando Ballester, cap del servei de Cultura del Govern; Joana Maria Palou, directora del Museu de Mallorca i Ricard Urgell, director de l'Arxiu Regne de Mallorca.

Així, Palou explicà que en el passat 2004 el pressupost aconseguit va permetre l'aplicació de procediments de conservació i restauració a un importat conjunt d'obres de material petri, del fons artístic del museu. Aquestes peces corresponen als segles XIII al XVII, anant estilísticament des del gòtic primerenc d'influència romànica, el gòtic internacional, el de tall borgonyà fins al barroc.

Totes les peces intervingudes es destinaran a les noves instal·lacions de la Secció de Belles Arts. Així mateix, s'han continuat les tasques iniciades el 2003 a la Unitat de Conservació de Metalls.

Per altra banda, l'Arxiu del Regne de Mallorca presentà ahir una peça molt especial del seu fons i que ha estat restaurada. ELlibre de sentències criminals de la Reial Audiència de Mallorca (1607-1634) és un document únic, així mateix, d'especial valor és el pergamí que conté el darrer testament de Jaume I, signat el 1272 i que marca la constitució de la monarquia privativa de Mallorca i les responsabilitats del futur rei Jaume II.

Ricard Urgell explicà que els ajuts rebuts mitjançant el conveni amb la Banca March han permès l'adquisició d'aparells per dur a terme la conservació i restauració de documents. Un pas important per a la difusió d'aquests importants documents ja restaurats és la digitalització d'aquests, per permetre l'ús i consulta d'estudiosos i investigadors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris