nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Seduïts per Brossa, el poeta de les mil cares

La directora Marie Claire Uberquoi va lloar la mostra dedicada al creador, amb el significatiu títol de «Jocs i camins»

J.N.Palma.
«La celebració del primer aniversari del Museu Es Baluard ve marcada per l'exposició Jocs i camins de Joan Brossa, una mostra que ens demostra la seva importància. I un fet que s'ha de destacar és que Joan Brossa va ser sobretot poeta, el poeta de les mil cares, i ho va demostrar al llarg de tota la seva carrera». La directora del museu, Marie Claire Uberquoi, explicà amb aquests grans trets l'exposició Jocs i camins de Joan Brossa als assistents a la seva inauguració, una mostra que ha estat comissariada per Maria Lluïsa Borràs que, afectada per una forta grip, no pogué assistir a la inauguració.

L'exhibició, plantejada a mode de laberint, ofereix un recorregut per l'univers brossià des des de les seves creacions plàstiques. En ella s'inclouen 37 poemes objecte, 26 poemes visuals, vuit llibres d'artista i la projecció de la pel·lícula No compteu amb els dits rodada el 1967 amb guió del mateix Brossa i Pere Portabella.

Articulada a través de diferents espais als quals es mostren les transformacions a través de l'alfabet al pas del temps, el simulacre de la realitat i la seva metamorfosi, la crítica de l'entorn, l'alè poètic i la seva visió irònica de la realitat.

En paraules d'Uberquoi, l'exposició de Brossa és «una convidada constant a sorprendre's i a mirar la realitat des d'una perspectiva absolutament inusual i insòlita» en la qual res és el que sembla. El poeta de les mil cares, avançat vint anys al seu temps, va aconseguir seduir els assistents amb la seva proposta. La mostra integra fons de la Fundació Brossa de Barcelona i del museu Es Baluard.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris