algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Patrimoni protegeix les troballes arqueològiques de sa Calatrava

La promotora haurà de modificar el projecte per integrar-les

M.DÍAZ.Palma.
La promotora que construeix pisos de luxe en un solar de sa Calatrava, a Palma, on han aparegut restes arqueològiques romanes i medievals haurà de modificar el projecte de l'edifici per salvaguardar aquests materials històrics. Així ho va acordar ahir la Ponència Tècnica de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca i la seva decisió haurà de ser ratificada per la Comissió política.

Els membres de la Ponència Tècnica, excepte l'Ajuntament i la UIB, que es van abstenir, es van mostrar a favor de la integració de les troballes arqueològiques, encara que tots van estar d'acord que la pedrera romana, única a Mallorca, sí ha de conservar-se.

Els tècnics, que representen tant el CIM com diferents entitats ciutadanes, van concloure que, igual com s'ha fet en altres ciutats d'Espanya, -van posar l'exemple de Mèrida-, existeixen mètodes arquitectònics per conjugar construcció i conservació.

Dels tres solars que ocupa la promoció immobiliària, en un ja s'ha començat a aixecar l'edifici amb permís del Consell. La decisió de la Ponència afecta els altres dos, on es troba en jaciment i la pedrera romana. S'ha de destacar que aquesta pedrera és la primera del període romà que es troba a Palma. D'aquí la importància de la troballa que permetrà als arqueòlegs comparar materials i saber si havien estat extrets d'aquesta zona. D'altra banda, la decisió tanca així una nova i llarga polèmica arqueològica a Palma que ha implicat fins i tot els veïnats de la barriada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris