muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Els metges accepten el cannabis només en els casos més extrems

Temen que els perjudicis de la droga es frivolitzin entre els joves

El president de l'Organització Mèdica Col·legial (OMC), Guillermo Sierra, expressà ahir el suport dels col·legis mèdics al projecte pilot de dispensació de mariuana amb finalitats terapèutiques, sempre que l'administració d'aquesta droga estigui «avalada per un rigor científic i uns professionals mèdics» i se circumscrigui a aquells «casos extrems» on han fracassat la resta de possibiltiats terapèutiques. Al seu judici, aquesta mesura respon a una demanda «molt lògica i mot humana» per part dels pacients, que persegueixen una millor qualitat de vida.

No obstant, Sierra va advertir del risc que aquest ús terapèutic es «frivolitzi» per part dels joves, que puguin pensar que «com que el recepten els metges no és perjudicial». Per això, va explicar que és necessari un esforç perquè els joves tenguin una «informació molt clara» que aquesta substància «no és en absolut beneficiosa» i «produeix uns efectes perjudicials», justificant-se el seu ús en el fet que «altres tractaments han fracasat» en determinats casos.

«Si els metges en un moment determinat consideren que no hi ha cap altra possibilitat de tractament per aquests pacients, o que és el darrer tractament per a ells, lògicament s'ha de donar suport a tot allò que sigui beneficiós i vulguin llevar complicacions a un tractament com la quimioteràpia», va assenyar Guillermo Sierra, que recalcà la importància que els tractaments amb mariuana es desenvolupin «sempre amb gran rigor i gran vigilància».

Per al president dels metges, «encara que el cannabis és perjudicial per a la salut», és cert que «en casos molt extrems, quan s'han esgotat altre tipus de tractaments, pot tenir utilitat d'ajuda». «Això s'ha d'explicar molt bé a la joventut, perquè el fet que un metge en un moment determinat faci una recepta no vol dir que això ho puguin prendre els joves».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris