algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Cortana obre la segona jornada de Gaudí

La mallorquina presentà uns dissenys futuristes i bohemis

La jove dissenyadora mallorquina Cortana presentà ahir els seus dissenys futuristes i bohemis per a la col·lecció tardor/hivern 05-06. Cortana va proposar colors elèctrics i agosarats en teles de velluts, llanes enfeltrades i tuls.

La dissenyadora destacà pel seu estil ambigu que barreja teixits com llanes i velluts amb seda i licra. Així mateix, els colors juguen amb els contrasts: el marró fosc i el negre atzabeja es mesclen amb el vermell sang i el verd pistatxo.

Els colors parteixen de la foscor i l'opacitat per combinar-se amb tons oposats i lluminosos que dibuixen una dona ambigua: fràgil i masculina. Els calçons de quadres, les levites fosques i fins i tot capells de copa es combinen amb faldes de colors vistosos i vestits fets de seda.

Les models van vestir també calçons estrets de cintura alta combinats amb tuls transparents i reminiscències taurines. A més de la figura de torero, la desfilada va presentar altres personatges femenins com la domadora flamenca, el sastre arlequí o la ballarina russa.

La desfilada de la mallorquina obrí la segona jornada de la passarel·la catalana. A les seves propostes seguiren les de la firma Vittorio & Lucchino. Els sevillans varen presentar els seus models per a home inspirats en el món del cavall i del camp. Vestits de tall impecable i americanes amb pell de poltre, de guillot o de visó van ser les constants d'una col·lecció que vesteix un home «sofisticat» i elegant. La desfilada dels dissenyadors va fer aixecar el públic, que va aplaudir amb entusiasme.

Els colls alts, les americanes de colors grisos i negres, els calçons de quadres i de retxes, els guardapits amb pedreria i els complements com les botes fins al genoll, els mocadors lligats al coll, els guants de pell o els detalls inspirats en els mosquers dels cavalls van definir un home en línies clàssiques però «d'avui».

La tercera gran proposta de la jornada fou la de la dissenyadora Sita Murt. La catalana va presentar una col·lecció romàntica per a la dona inspirada en la fantasia i la combinació d'estils. Sita Murt va assegurar que els seus dissenys sorgeixen de la fantasia d'«una al·lota que va a les golfes i treu la roba i els barrets d'un bagul».

Els dissenys recullen volums arrapats al cos, amb colls alts, mànigues amples i talls curts a prop del pit amb textures i colors que s'allunyen de les combinacions tradicionals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris