cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Maltractar els animals es castigarà amb pena de presó des de demà

A partir de demà dia 1 d'octubre els maltractadors d'animals domèstics afrontaran penes d'entre tres mesos i un any de presó, segons la reforma del Codi penal que entra en vigor aquest divendres i que preveu únicament els animals domèstics.

Fins ara no existia una llei marc de protecció animal d'àmbit nacional ja que és competència de cada Comunitat Autònoma, però a partir de l'1 d'octubre serà de compliment general l'establert al Codi penal.

Tanmateix, les associacions de protecció d'animals consultades discrepen sobre la reforma.

Així, el president de l'associació El Refugi, Nacho Paunero, opina que és «un pas important» però que encara «queden dubtes per aclarir» per saber fins a quin punt es defensaran aquests drets.

Va afirmar que la Legislació espanyola partia del no res i, «que, encara que volien més, amb aquesta reforma s'ha fet un gran pas endavant en la protecció animal».

Va recordar que fins ara la llei només considerava el maltractament animal com a «falta administrativa» que es tramitava a través dels ajuntaments en els casos en què es volia presentar denúncia.

El president del Refugi va subratllar que «existeix una altra reforma factible que és la del Codi civil, en el qual un animal domèstic és considerat com una propietat», és a dir, que es pot heretar, comprar, subhastar i embargar, una cosa que «ha de canviar».

En la seva opinió, la nova redacció del Codi penal sí que contempla l'abandonament dels animals domèstics com a delicte.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris