cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

Dues ciutadanes demanen al fiscal que aturi les obres d'Antoni Maura

Exigeixen una investigació per si hi ha algun delicte en l'excavació arqueològica


Dues ciutadanes de Palma, Sofía Alomar Cañellas i Helena Inglada Grau, han presentat a la Fiscalia la petició d'una immediata paralització de les obres d'Antoni Maura, la restitució de les peces extretes durant l'excavació arqueològica, la restauració en el seu lloc d'origen d'aquestes i «si aquests fets són delictius, la depuració de responsabilitats».

Segons l'escrit que han remès a la fiscalia tribunal superior de justícia es llegeix que «diverses de les restes trobades són per ser BIC en tant que construccions militars: el pilar del primer pont de defensa de la ciutat (el pont islàmic), dues arcades del segle XIX d'un quarter d'infanteria i part de la murada renacentista».

També s'especifica que «Dels BIC enumerats en el punt anterior s'ha desmuntat el pont i almanco destruït (desmuntat sense numerar les peces i sense cap mètode) les arcades del quarter d'infanteria. La resta dels elements arqueològics (incloses la murada i el tallamar del pont islàmic, ambdós BIC) seran destruïts durant les obres ja adjudicades. Hem de mencionar, també, la destrucció d'un espigó del moll del segle XVII.

Les denunciants també expliquen que «ja que no s'ha conclòs l'excavació, no es pot fer una valoració de conjunt de les restes, i per tant no es pot afirmar que les troballes no formin part dels monuments historicoartístics propers i es pot estar destruint part d'aquests monuments».

En l'escrit remès a la fiscalia també s'argumenta que l'excavació arqueològica està inacabada perquè no s'ha duit a terme en la seva capa freàtica, per la qual cosa es diu que «entenem que la solució d'un seguiment arqueològic a mesura que avança l'obra civil no s'ajusta a la legalitat vigent posant en seriós perill tant els béns patrimonials en si com la informació científica que es devia de la intervenció sobre aquests. La qualitat de la investigació arqueològica en una intervenció d'urgència ha de ser la mateixa que en una intervenció programada».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris