algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

El creador de Dolly vol clonar embrions amb fins terapèutics

Si li concedeixen permís serà el segon del món a poder-ho fer

Ian Wilmut, l'investigador que va crear l'ovella clonada Dolly el 1996, va demanar a les autoritats britàniques l'autorització de clonar embrions humans amb l'objectiu de trobar un tractament per a les malalties neurològiques, va anunciar el científic.

El coneixement sovint és de doble tall. «Per les persones que sofreixen la malaltia de Charcot i pels qui la sofriran en el futur han de tractar de desenvolupar els tractaments», va declarar el professor Wilmut. Si l'equip del professor Wilmut obté el permís, serà el segon al món a ser autoritzat a efectuar la clonació d'embrions per a la investigació mèdica.

La clonació terapèutica va ser autoritzada per llei en 2002 a Gran Bretanya, però fins a la data un sol equip va obtenir l'autorització de l'Human Fertilisation and Embryology Authority (Autoritat de Fertilització Humana i Embriologia, HFEA) per clonar embrions humans.

El professor Wilmut i el seu equip de l'Institut Roslin d'Edimburg es van fer famosos quan van anunciar l'any 1997 que per primera vegada en la nostra història havien aconseguit clonar un animal, l'ovella Dolly, l'any anterior, desencadenant una enorme polèmica en els mitjans de comunicació d'arreu del món sobre l'ètica de la clonació.

Però l'animal va envellir de forma molt prematura i els mateixos científics varen haver de sacrificar-lo l'any 2003 perquè sofria d'una malaltia pulmonar que era incurable.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris