algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
17°

Antoni Mir i Joan Parets presenten el llibre «Isaac Albéniz a Mallorca»

Els dos experts recullen totes les vivències del compositor a l'illa

M.DÍAZ./J.N.Palma.
Els investigadors Antoni Mir Marqués i Joan Parets han seguit les empremtes del compositor Issac Albéniz a Mallorca i el resultat és un llibre que es presenta aquest horabaixa a l'Illa de Llibres de la Misericordia. Serà a les 19.30 hores.

El volum, que aporta dades i imatges inèdites, és publicat a la col·lecció Sota de guitarra que patrocina el Consell.

Va ser Mir el primer que es va interessar per la vinculació mallorquina d'Albéniz després de constatar que tots els llibres escrits sobre el compositor aragonès «passaven per alt aquest aspecte» de la seva biografia. I van ser molts els mesos dedicats a una pacient investigació que el dugué a posar-se en contacte amb els familiars d'Albéniz a l'Illa i fora d'ella -una de les seves filles es va casar amb l'empresari Enrique Alzamora-, fins a donar forma al volum, per al qual van resultar molt importants la correspondència cedida pels citats familiars, així com fotografies, inèdites.

Albéniz va viatjar almanco en tres ocasions a Mallorca. Encara que probablement van ser més, segons Mir. A l'Illa, acompanyat per la seva família, va tenir molts amics, va treballar i va oferir concerts. Aquests i altres dades, així com moltes anècdotes, com la que es refereix al fet que no va voler acceptar ser soci d'honor del Cercle Mallorquí, es relaten al llibre, juntament amb un arbre genealògic i una catalogació de la seva obra. El rebuig d'Albéniz a ser soci d'honor del cercle obeí, sembla, al fet que el compositor preparava un cicle de concerts anuals a Mallorca en què ell actuaria de franc. Després de fer feina en aquest projecte durant anys, per algun motiu potser vinculat amb el Cercle, tot se n'anà en orris. Així, decidí no entrar a formar part dels socis d'aquesta institució.

De moment, només queda un fet per confirmar, si l'obra Rumores de la caleta d'Albéniz està dedicada a una caleta de Santa Ponça, en concret a la que hi ha l'actual club nàutic. Mir està convençut que això és així.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris