cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
23°

Mallorca tendrà una Film Comision que convertirà l'Illa en «un plató de cine»

L'organisme, que naixerà el 2005, facilitarà el treball a la indústria a nivell internacional

96800

Mallorca acull cada any entre 10 i 15 rodatges.


L'Ajuntament de Palma crearà una Film Comision, un organisme destinat a fomentar la indústria cinematogràfica local i promocionar l'Illa a nivell internacional, el 2005. Cort ha mantingut reunions amb la Cambra de Comerç, l'Ajuntament de Calvià, Ibatur i la regidoria de Turisme ja que la Film Comision no se centrarà exclusivament a Ciutat sinó que abastarà tota Mallorca.

La proposta va sorgir de la Cambra de Comerç, qui va plantejar la iniciativa a l'Ajuntament. «Quan rebérem la proposició decidírem posar-nos a treballar de seguida», va afirmar Sebastià Sansó, regidor de Treball i Comerç. Per a Sansó, «Mallorca té un clima favorable durant gairebé tot l'any, un paisatge molt variat, llocs amb molta història, infraestructura hotelera i aeroportuària i una gran diversitat ètnica». I per això els directors, productors o guionistes «podrien perfectament escollir l'Illa com una destinació ideal per rodar pel·lícules».

«Crear una Film Comision significaria l'entrada de nous ingressos per a Mallorca» ja que «el 30 per cent de la producció es quedaria a l'Illa». A més, «proporcionaria nous llocs de treball per a tot l'any». La seva inclusió dins de la Film Comision a nivell internacional amb seu a Los Angeles suposaria «entrar als arxius de Hollywood i quan un director cercàs nous escenaris, oferir la possibilitat de venir a Mallorca».

Una Film Comision ajuda i facilita els tràmits a aquelles empreses cinematogràfica que vulguin rodar en una ciutat o en un territori i pot des de facilitar localitzacions fins agilitar el tema de permisos. A Mallorca complirà tres funcions. La primera serà la de «promoció internacional» ja que es «mostrarà l'Illa a nivell mundial», segons Joan Ignaci Morey, director de l'IMFOF. La segona, més logística «facilitarà el treball a les empreses que decideixin rodar a l'Illa». Finalment, «s'agilitzaran els permisos i la normativa» perquè es guanyi en rapidesa.

Una Film Comision «també suposa nous llocs de treball». «S'ha de crear un teixit empresarial i productiu sòlid perquè el sector estigui preparat per rebre les empreses cinematogràfiques», va dir Sansó. A Mallorca, cada any es roden entre 10 i 15 pel·lícules, la majoria alemanyes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris