nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
29°

Cort sentencia el patrimoni trobat a Antoni Maura adjudicant l'obra

PP i UM veten també al Consell la revisió del projecte arqueològic

J.N.Palma.
Ni Cort (PP) ni el Consell (PP-UM) canvien de parer i l'inici de les obres de l'aparcament d'Antoni Maura serà a principis d'octubre. S'acaba així la batalla fora de temps iniciada pels grups de l'oposició (PSOE, EU-EV i PSM) per salvaguardar les restes patrimonials tretes a llum en els darrers sets mesos en l'excavació arqueològica duta a terme per Rafael Turatti i Francisco Domínguez.

El consell d'administració de la Societat Municipal d'Aparcaments (SMAP) adjudicà ahir migdia a l'UTE Nexo, Llull Sastre i Electrotecnia Roig la construcció del pàrquing. L'adjudicació es féu sense el vistiplau del PSOE, únic grup de l'oposició amb vot a l'Smap, i amb un debat no exempt de tensió en el qual PSOE, EU-EV i PSM sol·licitaren que no s'adjudicassin.

Donada la tensió del debat, el president de l'SMAP, el regidor Alvaro Gijón, apuntà la possibilitat que, una vegada començades les obres, els tècnics de l'empresa adjuciatària estudiïn la viabilitat de reintegrar el pont islàmic al projecte d'aparcament.

D'altra banda, a primera hora del matí, UM i PP negaven a la comissió insular de Patrimoni tota possibilitat de debatre un ajornament cautelar de l'inici de les obres en espera de nous informes tècnics. El director insular de Patrimoni, Joan Josep Mas (UM), al·legà un defecte de forma per evitar el debat. Segons digué, la moció «es presentà fora de termini» i la urgència no tenia raó de ser. El portaveu del PSM a la comissió, Antoni Alorda, explicà que tant PP com UM consideraren que el treball arqueològic s'havia ajustat a la llei i per tant no hi havia cap altra decisió a prendre sobre aquest assumpte donant-lo per tancat». El PSM presentarà una moció al proper ple insular per obrir una altra vegada el debat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris