nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

El grup Sal de Cocó presentà els seu disc de debut «56 de desembre»

El grup fou guanyador del I Certamen de Música de Vilafranca

J.C. Palma.
Del primer Certamen de Música de Vilafranca, el 2002, en resultà vencedor una jove formació del Pla de na Tesa anomenada Sal de Cocó. Ahir presentaren el seu disc de debut, 56 de desembre, batejat en memòria de les dates en què guanyaren el certamen.

La banda es composa per Toni Munar, veu; Miquel Cabot, baixista i teclat; Josep Munar, guitarra; i Joan Planes a la percussió. Sorgida al segon curs de batxillerat de l'Institut, les edats del músics van dels 18 als 21 anys. Tot i la seva joventut, tan sols fa falta uns segons escoltant el seu primer disc per apreciar unes guitarres acústiques ben tocades, amb bon gust i sense unes evocacions ràpides al rock català més fàcil.

«Ens hem hagut de cercar la vida» afirmaren directament Miquel Cabot i Toni Munar. «Tot i tenir el disc enregistrat, i comptar amb la producció i consells d'algú com Tomeu Janer, ens ha estat molt difícil trobar un segell discogràfic que ens el volgués editar». Cabot i Munar explicaren que la indústria és «molt desconfiada en aquests moments». Una dinàmica que en l'actualitat fa que «en tenir problemes per vendre discos no aposten per res que no els asseguri les vendes. En molts casos et demanen que els compris un important número de còpies per cobrir les vendes». Després de molts mesos han aconseguit que les seves 11 cançons es trobin a les botigues, un «somni» realitzat gràcies al segell DaCappo i la distribució de la catalana Actual Records.

L'estiu ha servit Sal de Cocó per trepitjar amb força els escenaris de les revetles arreu de l'illa. «L'hivern l'ambient està molt mort, però tenim en ment realitzar un concert de presentació a algun teatre o auditori de Mallorca. «És un tema que està tractant d'aconseguir Trui». Inspirats per l'amor i el desamor, la lluna o Mallorca, Sal de Cocó reconeix que la lírica més pessimista ha influenciat algun dels temes, com Cansat de ser jove. «Segon de batxillerat sempre és pessimista», apuntà Cabot.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris