cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Un catàleg recopila el millor de la fotografia jove a la Misericòrdia

El volum ha estat publicat pel Consell de Mallorca

J.C. Palma.
La Conselleria de Cultura presentà ahir el Catàleg de joves fotògrafs corresponents a la convocatòria de l'any 2002. Un recull bàsic d'algunes de les fotografies que els joves artistes, no professionals, exhibiren durant algunes setmanes l'any passat a l'espai expositiu de la Misericòrdia.

En aquesta convocatòria hi han participat Almudena Taboada, amb Perrerias; Àngela Forteza, Soledad y locura; Carlos Pericàs, Estada a Madrid; Hug Castanyer, No; Inma González, Graffiti; Magdalena Ferragut Exhibicionistas; Miquel Àngel Aguiló, Què i qui és Gea?; Moisés López amb «Vecinos: Inmigració en las Baleares; Verónica Raja, El Viaje i Xisco Bonnin amb Rock and Wal.

Margalida Albertí, responsable de l'Arxiu de So i de la Imatge, explicà que les temàtiques tractades pels artistes «reflexionen sobre els viatges, les formes corporals i el compromís social». L'ús del blanc i negre és el preferit per a la presa d'imatges, encara que també apareix la tecnologia digital i el muntatge.

Així, les distintes visions del ca de Taboada es passa als retrats d'individus anònims i solitaris de Forteza, el Madrid que passà per l'objectiu de Carlos Pericàs o l'abstracció del nu femení de Castanyer. Gonzàlez proposa un recorregut per les parets decorades i Magdalena Ferragut per l'exhibicionisme de la moda en els ciutadans de carrer.

Miquel Àngel Aguiló combrega fotogràficament amb la mare natura i l'ésser humà. Moisès López retrata la cara més humana de la immigració a l'illa; Raja, la por del subsòl de les grans ciutats i Bonnín l'ambient musical de la Gomila dels anys 90.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris