lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

Les millors veus líriques s'uneixen demà per lluitar contra la sordesa

El baríton Joan Pons encapçala els cantants i l'Orquestra Simfònica


L'Auditòrium de Palma es vestirà divendres a les 21.00 hores amb la lírica de les àries operístiques en una gala a benefici de l'acció social de la Fundació Clarós.

Per a l'ocasió, 11 cantants de renom internacional, encapçalats pel baríton menorquí Joan Pons, interpretaran 18 peces «del repertori més cèlebre de l'òpera italiana, francesa i espanyola», explicà Pons. Els protagonistes de la nit seran David Alegret, Walter Fraccaro, Raúl Giménez, Marcello Giordani, Israel Lozano, Joan Pons, Ruggero Raimondi, Isabel Rey, Ana María Sánchez, Roberto Serville i Hyng Yun. La instrumentació musical de la nit serà a càrrec de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, que en aquesta ocasió serà dirigida pel prestigiós director italià Giorgio Morandi.

La recaptació aconseguida en aquesta gala solidària servirà, entre d'altres coses, per a unes molt costoses operacions quirúrgiques a països com l'Índia, Moldàvia o Romania. Aquestes intervencions retornen l'oïda a infants sords mitjançant un implantament coclear. El cost de cada una d'aquestes operacions és de gairebé 26.000 euros.

La Fundació Clarós també realitza importants aportacions en material medicoquirúrgic, atorga beques a metges oftalmòlegs dels països de l'Est per passar un any ampliant la seva formació, i viatges per realitzar operacions a pacients, programats per equips residents. El proper febrer un equip de metges té previst viatjar a Nova Delhi (L'Índia). Durant 10 dies i jornades de més de 16 hores operaran a més de 150 pacients. En acabar la seva jornada, l'equip dirigit per Pedro Clarós, president de la Fundació, assistirà a una multitud de persones que «viatgen durant dies per poder ser visitats per un metge», explicà Clarós.

Val a dir que aquesta iniciativa, que ha comptat amb la direcció artística de Joan Pons, ha estat possible gràcies a la col·laboració de les institucions balears. Catalina Sureda, directora general de Cultura del Govern balear i Guillem Ginard, director de cultura del Consell de Mallorca es mostraren molt satisfets per donar el suport de les institucions que dirigeixen i animaren tots els mallorquins a solidaritzar-se.

La gala «serà del gust de tots per l'altíssim nivell dels cantants i la selecció del repertori», apuntà Guillem Ginard.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris