nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
21°

El Defensor del Poble alarma dels perjudicis de la televisió en infants

Enrique Múgica diu que «creixen farcits d'imatges grolleres»

Organitzacions de consumidors i usuaris de la televisió van manifestar ahir el seu «absolut acord» amb les crítiques que ha fet el Defensor del Poble, Enrique Múgica, a les televisions pels «evidents perjudicis» que els continguts causen sls infants, que «creixen farcits d'imatges grolleres». Així ho considera l'Associació d'Usuaris de la Comunicació (AUC), la Confederació Espanyola d'Organitzacions de Mestresses de Casa, Consumidors i Usuaris (CEACCU), i la Confederació de Consumidors i Usuaris (CECU).

En la seva compareixença a la comissió mixta del Defensor del Poble per presentar el seu informe de 2003, Múgica va assegurar que la situació assoleix «caràcters alarmants» i requereix l'establiment de mesures ja que amenaça els resultats educatius dels menors en presentar situacions plenes de «violència i grolleria», amb un «llenguatge fàcil i pobre que voreja el crit».

L'AUC va recordar que Espanya és un dels països europeus amb «qualitat més baixa d'oferta televisiva», i que a més «no es compleixen els horaris establerts per la Directiva de Televisió Sense Fronteres per a l'emissió de continguts inadequats per a menors a partir de les deu de la nit», a la qual cosa se suma el «desistiment dels pares», que permeten als seus fills veure la televisió passada aquesta hora «de manera generalitzada».

Per això, el president d'aquesta entitat, Alejandro Perales, reclamà que les televisions s'adeqüin a la legislació, un major compromís de les famílies, i la creació d'un organisme que faci complir la llei, com els consells de l'Audiovisual existents en gran part d'Europa.

Sense aquestes mesures les denúncies com la de Múgica són «només lamentacions que no porten a cap lloc», segons l'AUC.

La CEACCU es va manifestar en la mateixa línia i assegurà que, encara que està d'acord amb la denúncia del Defensor del Poble, «no és el moment de demanar debats, sinó mesures». Entre les propostes per aquesta organització destaquen una reforma de la legislació que elimini l'«ambigüitat de les normes per d'altres clares», la creació d'un organisme de control amb capacitat sancionadora.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris