lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

Els galeristes superen totes les tensions i convoquen per demà la Nit de l'Art

Els presidents d'ambdues associacions i Cort destacaren l'elevat nivell de la cita

62480

Els galeristes d'ambdues associacions al Centre Cultural Contemporani Pelaires moments abans de la presentació.

S.C.

JOANA NICOLAU.Palma.
En un ambient de gran cordialitat i harmonia els representants d'ambdues associacions de galeristes i les institucions presentaren ahir una nova edició de la Nit de l'Art.

Després d'uns mesos de «tensions» i «dubtes» que feren perillar aquest esdeveniment, els presidents de l'Associació Independent de Galeristes de les Balears, Joan Oliver «Maneu», i d'Art Palma, Pep Pinya, es referiren a la cita de demà vespre com un «èxit segur» en el que després de tot l'esdevingut «el gran protagonista serà l'art».

Enguany s'arriba a la setena edició de la Nit de l'Art amb la participació, per primera vegada del museu Es Baluard, que acollirà la fi de festa amb un concert. Així mateix, també s'han afegit altres noves galeries independents que han obert enguany i espais, com La Misericòrdia, que han reforçat la seva oferta per atreure més públic. La Llonja també obrirà.

En el decurs de la presentació, tant el regidor de Cultura, Rogelio Araujo, com els presidents d'ambdues associacions anunciaren que a partir de l'octubre es reprendrien contactes per ampliar, de cara a l'any que ve, aquesta cita amb l'art. Segons avançaren, es tractaria d'allargar uns dies la convocatòria i complementar l'esdeveniment amb conferències, concerts i altres actes culturals amb l'art com a referència.

Tant Pinya com «Maneu» destacaren la qualitat i la diversitat de l'oferta que se podrà constatar en aquest inici de temporada amb qualificatius com «sensacional» i de «gran nivell». Per la seva banda, Pep Pinya també se referí al moment actual en què es troben les galeries a Mallorca. Segons digué, «s'està convertint en un centre de cultura importantíssim i els galeristes s'hauran de fermar les sabates per garantir el nivell de qualitat que es requereix».

Així, no dubtaren a fer una convidada al públic per prendre part en aquesta «cita obligada» que «permet donar accés a gent que d'una forma normal no aniria mai a una galeria». Entre ambdues associacions d'art són tretze les galeries de Palma associades que prenen part en l'esdeveniment. A elles s'hi han de sumar tots els centres culturals públics.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris