nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

El formatge maonès protagonitza la quinzena al Club del Gourmet

Un curs de tast i un concurs de receptes centraran les activitats


El Club del Gourmet dels grans magatzems El Corte Inglés ha organitzat, amb la col·laboració de la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern balear, la quinzena del Formatge de Maó.

Del 20 de setembre al 2 d'octubre el formatge amb denominació d'origen Maó-Menorca centrarà les activitats programades. Per començar, el 23 i 24 de setembre es realitzarà un curs de tast de formatge. La qualitat i la professionalitat d'aquest seminari es veu supervisada pel Consell de la Denominació d'Origen. Els professionals de la qualitat del formatge ensenyaran de manera pràctica aspectes que ells mateixos posen en pràctica en els controls que es realitzen en les plantes de processament del formatge. Els assistents es familiaritzaran amb conceptes com l'olor, la textura i les seves distintes consideracions com l'elasticitat, la fermesa, deformabilitat, adherència i humitat, l'aroma, el sabor o les sensacions intrabucals.

Per altra banda, el Club del Gourmet ha presentat un concurs de receptes amb formatge maonès, al qual encara es poden presentar candidatures. La data límit d'inscripció serà el 27 de setembre i el requisit, la creació d'una recepta en la qual el formatge, en qualsevol de les seves variants de tendre, semicurat o curat, en serà el protagonista. Els aspirants a guanyar els 2.000E de premi han de presentar les seves receptes acompanyades d'una fotografia. Els seleccionats les hauran de preparar davant un jurat d'experts l'1 d'octubre, el mateix dia que es lliuraran el premi i l'accèssit.

Aquestes jornades s'emmarquen en l'objectiu d'acostar a la gent els productes de qualitat de la producció agroalimentària de les Illes Balears. En futures «quinzenes» els protagonistes seran la sobrassada, l'ensaïmada, el palo, les begudes espiritoses i la producció ecològica.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris