cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
14°

Comença la tardor amb el temps i la temperatura propis de l'estiu

La nova estació tendrà una durada de 89 dies

La tardor comença avui amb temperatures plenament estiuenques per a aquesta època de l'any. L'entrada de la nova estació serà en concret a les 18.30 hores i tendrà una durada de 89 dies, 20 hores i 12 minuts. El canvi horari no serà fins el proper 31 d'octubre, en què el dia tindrà oficialment una hora més.

L'inici de la tardor es dóna quan la durada del dia i la nit pràcticament coincideixen. Aquesta circumstància pot produir-se en el cas de la tardor en quatre dates diferents (entre el 21 i el 24 de setembre), i a l'Estat espanyol, durant aquest segle XXI, s'iniciarà els dies 22 i 23 de setembre.

Les variacions d'un any a un altre són degudes a la manera d'encaix de la seqüència d'anys segons el calendari amb la durada de cada òrbita de la Terra al voltant del Sol.

L'estació de la tardor és l'època de l'any en la qual la longitud del dia s'escurça més ràpidament, de manera que el temps que el Sol està per sobre de l'horitzó es redueix gairebé tres minuts cada dia.

Al llarg d'aquesta tardor hi haurà un eclipsi parcial de Sol i un altre total de Lluna. El primer es registrarà el 14 d'octubre i no serà visible des de l'Estat, mentre que el segon sí que es podrà observar des del territori espanyol en totes les seves fases i tindrà lloc el 28 d'octubre. Quant a fenòmens d'interès, la primera pluja de meteors important de la tardor serà la dels Dracònids, el màxim de visibilitat de les quals es troba cap al 8 d'octubre, malgrat que la més popular de l'estació és la dels Lleònids, al voltant del 17 de novembre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris