nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Les restes del pont islàmic d'Antoni Maura ja són al magatzem de Son Pacs

L'oposició intentarà «in extremis» evitar les obres de construcció de l'aparcament

60582

Ahir les pedres del pont esperaven el trasllat mentre una excavadora encalentia motors.

J.T.

J.N./M.D.Palma.
Totes les restes tretes a llum en l'excavació arqueològica de l'avinguda Antoni Maura varen ser traslladades ahir horabaixa al magatzem de Son Pacs. Del conjunt de l'excavació, Rafael Turatti (director de les tasques) destacà com a element més destacat la pila del pont islàmic del segle X. Aquesta estructura, segons Turatti, «té valor tant patrimonial com històric». El primer per la mateixa estructura en si, construïda amb la tècnica característica de l'època califal i de la qual es conserven molt poques restes, i el segon en ser la pila del primer pont de defensa de la ciutat des de la mar». També s'han desmuntat dues estructures més, aquestes sense numerar, que corresponen a un espigó del moll renaixentista del segle XVII i dos arcs dels XIX d'un quarter d'Infanteria.

Els grups de l'oposició a Cort explicaren ahir que intentaran paralitzar «in extremis» la construcció de l'aparcament d'Antoni Maura. Després de set mesos de treballs els representants municipals del PSOE, EU-EV i PSM se desplaçaren ahir, per primera vegada, a l'excavació arqueològica. Acompanyats pel regidor de Trànsit i Transports, Àlvaro Gijón, reberen tota classe d'explicacions sobre les troballes realitzades per part dels arqueòlegs Rafael Turatti (director) i Francisco Domínguez.

D'acord amb les previsions de Cort, dijous el consell d'administració de la Societat Municipal d'Aparcaments adjudicarà les obres i el primer d'octubre començaran. Els grups de l'oposició, a la vista intentaran que les obres no comencin. Antoni Roig, del PSOE, proposà una modificació del projecte per integrar la pila del pont musulmà i recol·locar-la al lloc original en acabar les obres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris