nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

El Teatre d'Artà incorporarà la tecnologia digital a la seva sala

El centre serà pioner a la Part Forana en la transmissió via satèl·lit

P.GIMÉNEZ.Palma.
El Teatre d'Artà es convertirà en la primera sala de la Part Forana a incorporar projeccions de cinema amb tecnologia digital. Es tracta d'un sistema embrionari que depèn de la subvenció del Ministeri de Ciència i Tecnologia i que es posarà en marxa de manera experimental en només 75 sales de l'Estat. Així ho va explicar Toni Gomila, responsable del Teatre d'Artà, qui assenyalà que «no serà abans de dos mesos» que es pugui començar un sistema que, en la seva opinió, és el germen «dels sistemes de projecció del futur».

El Ministeri de Ciència i Tecnologia va atorgar una subvenció a l'Associació de Cine Digital, que va propiciar la incorporació de noves sales en aquesta fase d'implantació de 75 cinemes digitals a l'Estat. Aquests cinemes han estat dotats de la tecnologia necessària per comptabilitzar la seva programació en digital en alta definició: projector d'alta resolució, servidor de programes, antena parabòlica i línia ADSL.

Tot i que la subvenció havia estat atorgada als cinemes Juve de Cala Rajada, el tancament de la sala va fer que el Teatre d'Artà assolís el compromís de posar en marxa el projecte, la concessió del qual es fa «a petits cinemes en àmbits poblacionals de 50.000 habitants», especificà Gomila.

El responsable de la sala detallà que el sistema per al qual es proporciona la imatge digital és «poc complicat», ja que només requereix un ordinador que funciona com a servidor de les imatges de la pel·lícula que es reben via satèl·lit. Aquesta imatge es filtra al servidor i es reprodueix digitalment amb una qualitat molt superior a la que s'obté amb les cintes de 35mm. La simplicitat de l'operació fa que Toni Gomila s'aventuri a augurar que, «en aquest sistema es troba el futur de les projeccions».

Gomila volgué matisar que el nou servei de projecció digital es mesclarà amb les sessions tradicionals en format de 35mm, ja que, en aquests primers moments del projecte, «no totes les distribuïdores disposaran de pel·lícules digitals». Segons sembla, la distribució en aquesta xarxa de 75 cinemes s'efectuarà via satèl·lit, minimitzant les despeses, i la programació consistirà en pel·lícules, encara que també comptarà amb continguts alternatius com teatre, espectacles, esports i concerts.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris