cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Més espectacles professionals i quatre estrenes centraran la Fira de Manacor

L'esdeveniment teatral celebrarà la IX edició del 6 al 12 d'octubre amb 26 muntatges

68242

«El malalt imaginari», d'Iguana Teatre, es representarà en el marc del certamen teatral.

L.MOYÀ/P.GIMÉNEZ.Palma.
Més espectacles professionals i diverses estrenes. La IX Fira de Teatre de Manacor, que tindrà lloc del 6 al 12 d'octubre, comptarà en aquesta edició amb 26 muntatges estatals i internacionals i amb la presència de més de 70 programadors. El certamen mostrarà «totes les produccions professionals que han realitzat les companyies de Balears els últims mesos», va explicar Tomeu Amengual, director del Teatre de Manacor. D'aquesta manera, la Fira es converteix «en un termòmetre que serveix per veure l'estat actual del teatre a les Illes». «D'ençà que començàrem fins avui, a Balears s'han multiplicat les companyies professionals, fet que s'ha reflectit en l'alta participació d'enguany», assegurà Amengual.

En total s'estrenaran quatre obres, la primera de les quals en el decurs de la primera jornada de fira. Capsigranys presentarà el 6 d'octubre Les dones sàvies, una coproducció entre diversos teatres. El 7 serà el torn de les noves produccions d'Elàstic Nou i Neo-Rural, que mostraran Chinamen i La vida difíci respectivament. L'última estrena, L'enemic del poble de Teatre de Què, podrà veure's el 8 d'octubre.

La Fira de Manacor també representarà històries que van poder veure's en la darrera edició de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega com Mira'm d'En Blanc, He vist Moby Dick de Rafel Oliver Produccions i El malalt imaginari d'Iguana Teatre, a més d'altres que han rodat per diferents teatres el 2004: Medea, Medea, La lluna, la pruna i Vol en picat dins la sala.

Així mateix, dins del Firó es presentaran els muntatges d'Andorra, Catalunya, País Valencià, Madrid i Alemanya. Podran veure's An-danda-ra de la Companyia An-danda-ra, Plou a Barcelona de la Sala Beckett i Sitges Teatre, Hatzàrdia de Pepa Plana, «FISI-K» de Nat Nus, La teva vida en 65 minuts d'Albena Teatre, Paraules a les butxaques de Combinats Produccions, Altres dones de Tretze Produccions i Ristorante Immortale de Flöz Production, un espectacle que assolí un gran èxit a Edimburg i que clourà el certamen.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris