nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
22°

El CIM crearà una fundació pública i privada per impulsar el museu marítim

Un equip tècnic fa feina en un informe de la badia de Palma per decidir-ne la ubicació

104242

Aquest museu és un assumpte pendent de fa anys atès el nombrós patrimoni marítim existent.

JOANA NICOLAU.Palma.
El Consell de Mallorca impulsarà a partir del mes que ve la creació d'una fundació pública i privada per dur endavant el projecte central del museu marítim. Així ho explicà ahir el conseller insular de Medi Ambient, Miquel Àngel Borràs, que explicà que aquesta serà la primera passa per fer realitat l'esperat projecte.

Un projecte que, segons digué, du directament la presidenta de la institució, Maria Antònia Munar, amb la voluntat que sigui «un assumpte de tots, que impliqui no només el Consell, sinó també el Govern i Cort, com també l'associació dels Amics del Museu Marítim, altres entitats de caire turístic, el sector nàutic, arqueològic, particulars sense ànim de lucre.... La idea és que, malgrat que el CIM acceleri el procés, el projecte sigui conjunt, que tots els implicats siguin iguals i estiguin en primera línia».

A hores d'ara, tècnics del CIM estan estudiant diferents espais de la badia de Palma que podrien acollir la seu del futur museu. Borràs no avançà quins sóns aquests espais en qüestió a l'espera de la resolució de l'informe, que estarà llesta el mes que ve. Aquest informe, un cop constituïda la fundació, servirà de punt de partida per començar la feina.

El que sí avançà és que s'ha descartat l'antic edifici de la Trasmediterránea en considerar-se que «és massa petit». Com es recordarà, aquest immoble havia estat en el punt de mira dels responsables polítics en diferents moments com a lloc adient per acollir la infraestructura, però, després de tants d'anys d'espera perquè el projecte vegi la llum, el conseller incidí en la pretensió que «ja que es fa i atesa la importància del nostre patrimoni marítim s'ha de fer un dels museus més importants de la Mediterrània».

Tot i així, els espais que barregen els tècnics dels Consell estan situats a les rodalies de la badia. El conseller explicà que «l'objectiu és que sigui un museu molt proper al poble i que els visitants puguin arribar-hi fent una passejada a peu, que sigui de fàcil accés».

D'altra banda, el Consell ja ha inclòs una modificació al Pla Territorial de Mallorca (PTM) per preveure la construcció d'aquesta infraestructura. Aquesta passa era essencial perquè el museu sigui realitat a curt termini. I és que, tal com ja avançà en diferents ocasions la presidenta Munar i altres fonts de la institució insular, la idea és que aquesta legislatura el projecte estigui enllestit, o si no, quedi ben embastat.

En cas de que aquests anuncis se compleixin, el Consell aconseguiria haver tret endavant un dels projectes més demandats i que durant més anys ha dormit dins un calaix, no sense polèmica en més d'una ocasió.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris