cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Institucions i Simfònica uneixen forces per acostar la música als mallorquins

Els concerts de la nova temporada cerquen «el bo i millor» del repertori universal


El Govern balear, Consell de Mallorca i Ajuntament de Palma es trobaren ahir amb els representants de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears per presentar la programació de la temporada 2004-05 mostrant així la unió de forces i voluntats per aconseguir l'objectiu comú de fer que l'orquestra sigui coneguda i propera per a tots els ciutadans.

El director de la Simfònica, Edmon Colomer, afirmà que «el millor que pot passar en el dia de la presentació de la nova temporada és comprovar el suport entusiasta de totes les institucions implicades».

Les dues línies d'actuació previstes per aconseguir aquest objectiu són la recerca de la singularitat de les peces, però amb la característica comuna de poder arribar molt bé al ciutadà. «Volem recuperar el bo i millor del repertori universal a la vegada que recuperar i mostrar als mallorquins la gran vàlua dels compositors autòctons». Així, es podran escoltar peces d'Alís, Marquès i Porcel.

Per altra banda, la Simfònica amplia la seva campanya de promoció amb un anunci que es podrà veure a les televisions de les Illes, tant en català com en castellà, en el qual es mostra un seient buit on gaudir, «amb tots els sentits», de l'Orquestra.

Edmon Colomer explicà que aquesta temporada l'Orquestra presentarà alguns concerts monogràfics i d'altres molt especials. La inauguració del 14 d'octubre se centrarà en Brahms i una obra molt especial, l'Obertura acadèmica op. 80. L'11 de novembre el repertori serpa eminentment francès amb obres de Debussy i Ravel. La música nòrdica serà present el 24 de febrer amb peces de Grieg, Nielsen i Sibelius. El dia d'Europa, 5 de març, l'Orquestra interpretarà la Simfonia n.9 de Beethoven, mentre que el 19 de març, per tancar la temporada, Colomer dirigirà l'Orquestra amb peces de Mozart: Concert per a piano i orquestra n. 24 i Missa en do menor. Solistes de prestigi internacional participaran en els concerts de la Simfònica. Entre ells estaran els violinistes Catherine Cho, Ida Handel o Smerald Spahiu; el pianista Ramon Coll, o el violoncellista Gary Hoffman.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris