nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

Madrid repartirà 22,41 milions d'euros per lluitar contra la droga

La Conferència sectorial es reuní després de 3 anys

La ministra de Sanitat i Consum, Elena Salgado, va presentar ahir la seva estratègia en relació amb les drogues als responsables sanitaris de les comunitats autònomes, que rebran un total de 22,41 milions d'euros per desenvolupar polítiques de prevenció i actuació en aquesta matèria. Salgado, que va demanar la col·laboració i el consens de totes les administracions per lluitar conjuntament contra aquest greu problema, va presidir la primera reunió d'aquesta legislatura de la Conferència Sectorial del Pla Nacional sobre Drogues, que no havia celebrat cap reunió des de l'any 2001 i la funció de les quals és coordinar les polítiques davant la drogoaddicció.

La ministra Salgado recalcà la necessitat de corregir la baixa percepció del risc que hi ha entre els ciutadans, especialment entre els més joves, sobre els perills que el consum de drogues comporta. A més, va dir que s'han de reorientar les polítiques que s'han aplicat fins al moment. Salgado va assenyalar que es posarà l'èmfasi en la prevenció entre els més joves, la sensibilització social, l'estímul de la investigació i la millora dels sistemes d'informació i de detecció de nous hàbits de consum, assistència als drogodependents i l'impuls a la rehabilitació i reinserció social, especialment entre la població penitenciària.

Amb independència de la distribució entre comunitats autònomes, recentment s'han distribuït uns cinc milions d'euros més entre les ONG del sector i, en breu termini, està previst que se sumin prop de quatre milions d'euros més que estan ja aprovats amb càrrec al Fons de béns decomissats al narcotràfic. A tot això haurà d'afegir-se un milió d'euros destinat a projectes d'investigació per pal·liar els efectes derivats del consum d'aquests productes, segons el Ministeri.

En conjunt, des de la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues, dependent del Ministeri de Sanitat, s'aportaran aquest any al voltant de trenta-dos milions d'euros.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris