nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

Les fotografies del Reina Sofia es mostren a la Fundació Juan March

El Museu d'Art Espanyol Contemporani inaugurà ahir la mostra

S.B. Palma.
El Museu d'Art Espanyol Contemporani de la Fundació Juan March de Palma va inaugurar ahir una exposició de fotografia pertanyent al fons del Museu Nacional Reina Sofia. Aquestes peces es mostren per primera vegada fora de les seves sales. Es tracta d'un total de 39 obres pertanyents a 36 artistes diferents agrupades amb el títoNueva tecnologia, nueva iconografía, nueva fotografía.

El director de la Fundació Juan March, Javier Gomá, presentà la mostra acompanyada per la conservadora de fotografia del Reina Sofia i comissària de la mostra, Catherine Coleman, i per l'artista Daniel Canogar, que compta amb una obra a l'exposició i que pronuncià una conferència amb motiu de la inauguració.

Gomá explicà que fins als anys 70 la fotografia tenia una vocació bàsicament documentalista, però que molts artistes comencen a emprar la fotografia com a mitjà propi per al seu art.

Les peces aplegades en la mostra recullen els avenços i tractaments en dues dècades: la dels anys vuitanta i la dels noranta. A l'exposició hi ha obres d'Ana Laura Aláez; Helena Almeida; Juan Pablo Ballester, Tina Barney, Gabriele Basilico, Sergio Belinchon, Daniel Canogar, Hannah Collins, Gregory Crewdson, Philip-Lorca Dicorcia, Jan Fabre, Joan Fontcuberta, Carmela García, Alberto, García Alix, Cristina García Rodero, Susy Gómez, Xavier Guardans, Andreas Gursky, Bill Henson, Axel Hütte, Chema Madoz, Robert Mapplethorpe, Yasumasa Morimura, Vik Muniz, Paloma Navares, Rafel Navarro, Ana Prada, Gonzalo Puch, Robert Rauschemberg, Thomas Ruff, Sean Scully, Cindy Sherman, Thomas Struth, Tunga, Ian Wallace i Joel Peter Witkin.

La selecció realitzada per Coleman reflecteix moltes de les tendències de la fotografia artística recent i actual, fins i tot des del punt de vista del suport, ja que inclou reproduccions de gran format, sèries d'imatges, fotolits i fotos mesclades amb altres elements. A nivell tècnic, hi ha una presència de cada vegada més important de la manipulació informàtica.

A nivell conceptual hi ha imatges properes a la pintura, fotografies a les quals es planteja una reflexió sobre el cos humà i la identitat, sobre la natura i els entorns urbans, fotografies surrealistes, abstractes i documentals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris