cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

La plàstica i la música es donen la mà en una nova edició de la Nit de l'Art

El Museu Es Baluard s'incorpora a la cita que tindrà lloc la nit del 23 de setembre

P.GIMENEZ/L.MOYÀ.Palma.
Vint-i-dos centres expositius amb un ventall de propostes que abracen tot tipus de gèneres i llenguatges artístics prendran part en la vuitena edició de la Nit de l'Art, que es celebrarà amb novetats i algunes absències el pròxim dia 23 de setembre. Més concerts i una fi de festa diferent són les principals primícies de l'esdeveniment, al qual no assistiran les galeries Quàsars de Manacor i Van de Voort d'Eivissa.

Tot i l'escissió viscuda al si de l'Associació Independent de Galeries d'Art de les Balears (AIGAB), els espais d'Art Palma Contemporani no faltaran a una cita plenament consolidada, a la qual també s'adhereixen els centres expositius institucionals, com els gestionats per l'Ajuntament de Palma, que, després de futures promeses de cooperació amb les associacions de galeristes, també hi participa.

L'absència de la Van der Voort respon, segons la seva directora, Caty Verdera, a «l'escassa assistència del públic l'any passat a la nostra exposició a causa de la seva ubicació, la capella de la Misericòrdia». «Les galeries de la Part Forana hauríem d'estar en un altre lloc més cèntric», va dir Verdera. Quàsars es va estimar més no pronunciar-se.

Tot i que les mostres de pintura tornen a ser majoritàries, les propostes permetran al públic de Palma obtenir una visió de l'heterogeneïtat d'estils que es practiquen actualment en el terreny de les arts.

El recorregut oficial s'iniciarà a les 20.00 hores al Solleric. El Casal de Palma mostrarà 10 anys de tallers d'obra gràfica en col·laboració amb la Fundació Pilar i Joan Miró i la instal·lació, a l'Espai Quatre, de Darío Urzay. A les 21.00 hores visitaran la capella de la Misericòrdia, on hi haurà les galeries de la Part Forana. Bennassar exposarà pintures de Luis Vidal, Miquela Nicolau i José Luis Pujol i escultures d'Amelia García; Marimon, pintures de Jordi Poquet, Cristina Escape, Rafel Perelló i Alaminos, i el Centre Cultural Andratx, obra de Frank Nitsche, Peter Bonde, Martin Parr i Tal R. Un concert de Cap pela animarà la vetlada. Les autoritats també s'aproparan fins a la Llonja, on s'exhibeix Com es fan les imatges. El taller de Mallorca.

El passeig institucional finalitzarà al Museu Es Baluard, que aquest any s'incorpora a la festa amb una jornada de portes obertes des de les 20.00 hores fins a les 0.00 hores i amb dues exposicions, Es Baluard. Any 0 i I lavatoi dell'anima de Fabrizio Plessi. De 21.00 a 23.00 hores, Molly Duncan Quartet oferirà un recital de música jazz.

Joan Oliver «Maneu» presentarà obra de Joan Bennàssar; Gabriel Vanrell, un jove del programa Noves Presències, Tomeu Coll; Lebasi, la pintura de Miquel Segura; Mediterrània, Luis Vidal, que repeteix en aquesta Nit de l'Art; Altair, pintura de Fernando Fuster; Xavier Fiol, la fotografia de Joan Fontcuberta i Joan Guaita, obra recent de Teresa Matas. El Centre Cultural Contemporani Pelaires continuarà amb Campano i la Sala Pelaires inaugurarà la nova temporada amb Nacho Frisuelos. Ferran Cano exhibirà pintures de Bernat Sansó i la Maior s'estrenarà a Palma amb les fotografies de Roland Fischer. La Fundació la Caixa s'afegeix a la Nit de l'Art amb el muntatge Ficcions documentals i un concert de Paloma Berganza i Horacio Icasto.

Finalment, el Centre de Cultura Sa Nostra mostrarà els Espais sensibles de José Antonio Orts i Int/Ext. La Perifèria, i, fora de programa, la galeria Horrach-Moyà exhibeix Cantaferro, de Jaume Simó Sabater.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris