algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

La casa Sotheby's cerca a Mallorca obres d'artistes espanyols del XIX

La licitació serà a la casa de subhastes de Londres el 16 de novembre

La casa de subhastes Sotheby's Espanya es troba a Mallorca cercant obres d'autors del segle XIX per a la licitació que realitzaran el pròxim 16 de novembre a Londres. La comitiva composta per Hélène Marie Montgomery directora general; Aurora Zubillaga, directora del departament de pintura dels segles XIX i XX i Adrian Biddell, cap de departament de pintura europea del segle XIX, està investigant l'obra d'autors mallorquins o relacionats amb l'Illa.

«Fa cinc anys, Sotheby's Espanya va decidir apostar per l'art espanyol del segle XIX i promoure-ho a nivell internacional», afirmà Montgomery. Des de llavors, cada any han aconseguit que els preus dels artistes espanyols creixin i interessin més al col·leccionista.

El segle XX ha estat dominat per dos noms: Miró i Picasso. Biddell es va preguntar d'on provenien i començà a cercar fins a trobar «un camp gairebé inexplorat compost per artistes com Mir, Rosiñol o Anglada Camarasa, totalment contemporanis». Molts dels artistes famosos del segle XIX residiren a Mallorca perquè «era una via d'escapament, un lloc en el qual cercar la pau i en el qual trobar-se amb la naturalesa». Tot fou «un pont molt efectiu entre l'impressionisme, el modernisme i el cubisme de Picasso».

Fins al moment, la majoria d'aquests autors havien romàs en l'anonimat internacional. «No tenien una plataforma i, ara, l'han aconseguit», va afirmar Montgomery. Una plataforma que es complementa amb nous centres com Es Baluard. «El centre desperta l'interès per artistes locals, els autors del futur i del present», va dir Montgomery.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris